aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα ντέρμπι τον βάζουν σε σκέψεις

Τα ντέρμπι τον βάζουν σε σκέψεις

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες μεθαύριο, απέναντι στην αποδυναμωμένη ΑΕΖ, λίγο προτού αρχίσουν τα συνεχόμενα ντέρμπι και το πρόγραμμα «βουνό». Με την πρέπουσα σοβαρότητα και χωρίς υποτίμηση, θα είναι το φαβορί για να φτάσει στους τρεις βαθμούς που θα της δώσουν τη δυνατότητα να ηρεμήσει, να αξιοποιήσει τυχόν απώλειες των άλλων ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Έτσι θα πάει στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Αν μάλιστα έρθει η νίκη συνδυασμένη με καλή εμφάνιση, θα είναι ό,τι καλύτερο.

Το αρνητικό για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ είναι ότι δεν θα μπορέσει να καταρτίσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Οι τραυματίες Λαμπάν, Καταλά και Τρουγιόλς προπονήθηκαν και χθες ατομικά. Απομένουν δύο προπονήσεις και το πιο πιθανό είναι να μην χρησιμοποιηθούν στο παιχνίδι με την ΑΕΖ, για να μπορέσουν να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στο κρίσιμο ματς που ακολουθεί με τον ΑΠΟΕΛ. Πέρα για τους τραυματίες, ο Βάσκος τεχνικός σκέφτεται να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές λόγω των δύσκολων αγώνων που έπονται.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να προκύψουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Πέρα από την τριάδα που υπέστη τραυματισμό στο ματς με τον Άρη, δεν υπάρχει άλλη απουσία. Μπόλιεβιτς, Τέτε, Μουρίγιο και Χαραλάμπους είναι μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Χέφελ δύσκολα μπορεί να πάρει θέση βασικού, μιας και ακόμη δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν είναι απίθανο σενάριο.

Η τελευταία απώλεια απέναντι στον Άρη έχει φέρει έντονο προβληματισμό και απογοήτευση σε όλους. Διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και κόσμος είναι προβληματισμένοι. Όμως μέσα από τις κινήσεις που έκανε η διοίκηση τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει η αισιοδοξία ότι η ομάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ