aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα καταφέρνει και στο… Κάουνας η Ζαλγκίρις!

Τα καταφέρνει και στο… Κάουνας η Ζαλγκίρις!

Η Ζαλγκίρις νίκησε για πρώτη φορά στην έδρα της μετά την πρεμιέρα, αφού «υπέταξε» την Αναντολού Εφές (91-83) και έδειξε πως τα… καταφέρνει και στο Κάουνας!

H ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεκίνησε την σεζόν στην Euroleague έχοντας ως «όπλο» τις εκτός έδρας εμφανίσεις της. Μάλιστα, το ρεκόρ της στην «Zalgirio Arena» μέχρι πρότινος ήταν 1-2. Ωστόσο, απέναντι στην Εφές η Ζαλγκίρις είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση, η οποία την ανέβασε στο 5-4 στην βαθμολογία. Από την άλλη, οι Τούρκοι δείχνουν να μην μπορούν να… σηκώσουν κεφάλι, παρά τις ποιοτικές μονάδες του ρόστερ τους και έχουν 2-7 ρεκόρ.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Εντάγκαρας Ουλανόβας, που έβαλε 20 πόντους στο ημίχρονο και μετά… σίγησε, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Παούλιους Γιανκούνας (17π., 6ρ.). Είχε πέντε διψήφιους ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς (Μπράιαντ Ντάνστον, Τζος Άνταμς, Ρίκι Λίντο, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Μπροκ Μότουμ), αλλά δεν μπόρεσε να «αποδράσει» από το Κάουνας με το «διπλό».

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες «ζεστές» και την Εφές να παίρνει το προβάδισμα στο ντεμπούτο του Ζόραν Ντράγκιτς. Το 22-26 στο 10′ «γράφτηκε» δια χειρός Κρούνοσλαβ Σιμόν, ο οποίος ευστόχησε σε buzzer beater τρίποντο.

Όμως, με ένα γρήγορο 11-2 στο 13′ η Ζαλγκίρις πήγε στο 33-29. Στο πρώτο μέρος ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τον Εντγκάρας Ουλανόβας να εξελίσσεται σε… πυρηνικό όπλο (20π. με 4/6 σουτ) και οι γηπεδούχοι είχαν το «πάνω χέρι» (47-44 στο 20′). Πρώτοι σκόρερ των Τούρκων στο ίδιο σημείο ήταν οι Μπράιαντ Ντάνστον (10π.) και Τζος Άνταμς – Κρούνοσλαβ Σιμόν (9π. ο καθένας).

Η Ζαλγκίρις στην επανάληψη έφτασε στο +7 στο 25′ (56-49) και προσπάθησε να «ξεφύγει», όμως οι φιλοξενούμενοι «ροκάνιζαν» τη διαφορά όσο μπορούσαν. Το 66-61 στο 30′ ήταν αποτέλεσμα της απόλυτης κυριαρχίας των Λιθουανών μέσα στη ρακέτα (29-18 τα ριμπάουντ).

Με ένα γρήγορο 5-0 η Ζαλγκίρις ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (71-61 στο 32′) και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την κατάσταση να φεύγει από τα χέρια των παικτών του. Η Εφές, όμως, άργησε να αντιδράσει. Οι παίκτες του «Σάρας» είχαν τον έλεγχο παρά το «ξέσπασμα» του Ντάνστον (82-71 στο 35′ και 84-77 στο 37′), έβρισκαν σκορ και έφτασαν στη νίκη (91-83).

Τα Δεκάλεπτα: 22-26, 47-44, 66-61, 91-83.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ