aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαTα... κανόνια διαθέσιμα μαζί για πρώτη φορά

Tα… κανόνια διαθέσιμα μαζί για πρώτη φορά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τέσσερα γκολ πέτυχε η ΑΕΚ στις τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ούτε λίγα ούτε πολλά. Δράστες ο ακραίος επιθετικός Ακοράν Ρέγιες, ο κεντρικός αμυντικός Μικέλ Γκονθάλεθ, ο «πασπαρτού» πλέον Ιβάν Τρισκόφσκι και ο σέντερ φορ Φλοριάν Τολεμές. Όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει πάντοτε στην κορυφή της επίθεσης και είναι λογικό να περιμένει περισσότερη παραγωγικότητα από τους στράικερ ο Αντόνι Ιραόλα. Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά στις εγχώριες διοργανώσεις, θα έχει στη διάθεσή του -μαζί- και τους δύο επιθετικούς κορυφής, Τολεμές και Γιάννου, το ερχόμενο Σάββατο στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα.

Ο Γάλλος στράικερ απουσίασε λόγω τραυματισμού στο παιχνίδι με τον Ερμή, στο οποίο «έγραψε» τη μοναδική συμμετοχή του στο τρέχον πρωτάθλημα ο Ελληνοαυστραλός φορ, καθώς απουσίασε προηγουμένως λόγω της αποβολής του στον τελικό κυπέλλου της περασμένης σεζόν με τον Απόλλωνα. Η παρουσία των δύο επιθετικών δίνει τη δυνατότητα στον Βάσκο προπονητή, να καλύψει το κενό του τραυματία Τρισκόφσκι. Λόγω της απουσίας πότε του ενός και πότε του άλλου, ο Σκοπιανός είχε έναν ειδικό ρόλο, κάτι μεταξύ «δεκαριού» και δεύτερου «εννιαριού». Κάτι που αναμένεται να επωμιστεί στη συνέχεια ο Γιάννου, για να πάρει τη θέση του κλασικού φορ ο Τολεμές. Όταν μάλιστα έρθει η ώρα που θα είναι και οι τρεις ξανά διαθέσιμοι, η τεχνική ηγεσία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τον Τρισκόφσκι ξανά στα… γνωστά λημέρια του εξτρέμ.

Βεβαίως, ο Αντόνι Ιραόλα έχει κάθε λόγο να εύχεται όπως περάσει απαρατήρητη η απουσία του Σκοπιανού στο παιχνίδι με την επικίνδυνη ομάδα της Κατωκοπιάς, καθώς απέδειξε στα ματς της σεζόν που διανύουμε, κυρίως στο Γιουρόπα Λιγκ, πως αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σκόρερ των κυπελλούχων. Εντούτοις, δεν στερείται η ΑΕΚ επικίνδυνων ακραίων φορ, αφού υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις όπως οι Ακοράν, Τέτε και Ζιαν Λουν Ασούμπρε. Από εκεί και πέρα, μέσω των προπονήσεων που μεσολαβούν ώς το Σάββατο και των δεδομένων που θα διαμορφωθούν, ο κόουτς από τη χώρα των Βάσκων θα κατασταλάξει αναφορικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το βασικό σχήμα κόντρα στη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ