aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα καλύτερα έρχονται στον θρύλο…

Τα καλύτερα έρχονται στον θρύλο…

Δύναμη, πάθος, αποφασιστικότητα, ποιότητα, αξία, βάθος. Υπερβολές; Καθόλου. Ο προψεσινός Απόλλων έβγαλε κατέθεσε όλα τα παραπάνω στοιχεία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και κατέκτησε πέραν πάσης αμφισβήτησης δίκαια και πανάξια το τρίτο  Σούπερ καπ στην ιστορία του.

Οι κυανόλευκοι σε έναν ακόμα αγώνα επιβεβαίωσαν τη «δίψα» και την αποφασιστικότητα τους για τη χρονιά που βρίσκεται μπροστά, αρχής γενομένης από την επόμενη μεγάλη πρόκληση που δεν είναι τίποτα άλλο από τον αγώνα με την Μίντιλαντ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και μια θέση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Απόλλων κατέθεσε, λοιπόν, τα διαπιστευτήρια του ως ομάδα και για ακόμα μια φορά κατέθεσε και τα διαπιστευτήρια του προπονητή του, του Σωφρόνη Αυγουστή. Τη νοοτροπία, τη φιλοσοφία και τα «θέλω» του. Η φετινή σεζόν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Λεμεσού και πλέον κανένας δεν έχει λόγο να κρύβει την αισιοδοξία και την «κυανόλευκη πώρωση» τους.

Από το πρώτο σφύριγμα του Δημήτρη Μασία, ο Απόλλων έδειξε τις προθέσεις και τις διαθέσεις του. Αν και με αλλαγές -ή καλύτερα δοκιμές- στο αρχικό του σχήμα (Σπόλιαριτς, Σαρδινέρο) ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα που έχασε κλασικές ευκαιρίες, ανεξάρτητα αν βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, από το ημίχρονο άρχισε να αλλάζει πράγματα στην ομάδα του (έβγαλε τον Γιάκολιτς, έβαλε τον Σκέμπρι και στη συνέχεια απέσυρε τον Ζελάγια και έβαλε τον Μάγκλιτσα), αλλά ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες δεν σταμάτησε να κυνηγά το σκορ και την ανατροπή και στο τέλος όπως είπε και στις δηλώσεις του ο Κύπριος τεχνικός, «οι παίκτες μου δικαιώθηκαν».

Στην ουσία ωστόσο δικαιώθηκε και ο ίδιος. Γι αυτό και κάθε άλλο παρά κινδυνολογία μπορεί να χαρακτηριστεί η παρατήρηση πως ο φετινός Απόλλων μπήκε στη νέα σεζόν φουριόζος και με «άγριες» διαθέσεις. Εκείνο που απομένει είναι να συνεχίσει να επιβεβαιώνει τον εαυτό και τις δυνατότητες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ