aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα έντομα του Βόλγα επιτέθηκαν στον αγώνα Αγγλίας – Τυνησίας

Τα έντομα του Βόλγα επιτέθηκαν στον αγώνα Αγγλίας – Τυνησίας

Οι φίλαθλοι έφθασαν στο Βόλγογκραντ και τους ακολούθησαν τα έντομα. Αυτή την εποχή η πόλη είναι γεμάτη με κουνούπια και μικρότερα, σχεδόν αόρατα, έντομα τα οποία τσιμπάνε το δέρμα και μπαίνουν στη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Είναι εκείνο το ενοχλητικό είδος που σε αναγκάζει να επιστρέψεις στο σπίτι και να κλείσεις την πόρτα πίσω σου.

Ο δήμος της πόλης έχει κατ’ επανάληψη ψεκάσει το γήπεδο και τις γύρω περιοχές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τα φαινόμενα τα ζωύφια είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για την πόλη κάθε καλοκαίρι εξαιτίας του ζεστού αέρα και τα εύκρατα εδάφη γύρω από τον ποταμό Βόλγα. Κανείς όμως δεν φρόντισε να προειδοποιήσει τους επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη της νοτιοανατολικής Ρωσίας.

Αν και η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη κατά τη διάρκεια του αγώνα αφού είχαν πέσει οι θερμοκρασίες, τα ζωύφια ήταν ακόμη εκεί. Και σε κάποιες περιπτώσεις επιτίθεντο με ομαδικό πνεύμα και μαζικά εναντίον παικτών και θεατών.

Οι ποδοσφαιριστές κουνούσαν τα χέρια τους για να τα διώξουν από το πρόσωπό τους κατά τη διάρκεια του αγώνα και το ίδιο έκαναν και οι θεατές στους οποίους είχε απαγορευθεί να κουβαλήσουν οποιοδήποτε εντομοαπωθητικό σπρέι εντός του σταδίου. Μία ρεπόρτερ γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού εμφανίστηκε να κάνει ρεπορτάζ με έναν προστατευτικό δίκτυο πάνω στο κεφάλι της.

Κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την κατάσταση, εκτός ίσως από τα ίδια τα κουνούπια. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Τυνήσιοι είναι πιο συνηθισμένοι στα έντομα απ’ ότι οι Άγγλοι, εξαιτίας των θερμοκρασιών που επικρατούν στις δύο χώρες. Σ’ αυτό επικεντρώθηκαν και τα αγγλικά ΜΜΕ τα οποία υποστήριξαν ότι τα έντομα επηρέασαν περισσότερο τους δικούς τους παίκτες και φιλάθλους.

Ο ανταποκριτής του Sky, Kaveh Solhekol, για παράδειγμα έγραψε στο Twitter ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ένα ζωντανό ρεπορτάζ έξω από το ξενοδοχείο της Αγγλίας εξαιτίας μιας επίθεσης από μύγες.

Μία τεχνικός του BBC, δημοσίευσε ένα βίντεο με την ανταποκρίτρια Natalie Pirks να ψεκάζει μία τεράστια ποσότητα εντομοαπωθητικού στο κεφάλι της για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη μετάδοσή της παρά την επίθεση των κουνουπιών. Η Sun και η Daily Mail εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα σμήνη εντόμων θα επηρεάσουν την απόδοση της ομάδας και στα ρεπορτάζ τους περιέγραφαν με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση θυμίζοντας ανταποκρίσεις από το μέτωπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ