aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα εκατομμύρια, ο θαυμασμός και το σύνθημα

Τα εκατομμύρια, ο θαυμασμός και το σύνθημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτός είναι ο Απόλλων. Ατσαλένιος και Ευρωπαίος, έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του για τρίτη φορά (τα τελευταία πέντε χρόνια) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τεράστια πρόκριση και μεγάλη επιτυχία. Οι κυανόλευκοι έμειναν όρθιοι στη Δανία, δεν λύγισαν και με το 1-1 κόντρα στη σκληροτράχηλη Μίντιλαντ, πέτυχαν τον στόχο τους. Το γκολ του νεαρού Γιάννη Πίττα στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα, αποδείχθηκε τελικά χρυσό αφού η νίκη με 3-2 στο πρώτο ματς μέτρησε πάρα πολύ.

Έγινε πάντως μεγάλη μάχη στο «Χέρνινγκ Αρένα», με τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή να αντιδρούν θετικά μετά το γκολ που δέχθηκαν. Έφεραν νωρίς (50’) το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Σκέμπρι και δεν δείλιασαν όταν ο Ντα Σίλβα έχασε το πέναλτι (82’) με το οποίο θα μπορούσε να αποτελείωνε τους Δανούς. Η απόκρουση του Χάνσεν στο πέναλτι του Βραζιλιάνου, έβαλε σε μαύρες σκέψεις όλους στον Απόλλωνα. Η λεμεσιανή ομάδα, όμως, έδειξε χαρακτήρα και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να κάνει αυτό που ήθελε.

Ο Απόλλων θαυμάστηκε για το πάθος του και την αντίδρασή του στο δεύτερο ημίχρονο. Η αποστολή του ήταν δύσκολη, όμως την έφερε σε πέρας και δικαιολογημένα οι χιλιάδες οπαδοί του πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκριση. Παρά το γκολ που δέχθηκαν νωρίς (10’), οι ποδοσφαιριστές και ο Σωφρόνης Αυγουστή έδωσαν τη μάχη και τα κατάφεραν. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, ενώ ο προπονητής κράτησε όρθια την ομάδα στα δύσκολα. Δεν σταμάτησε να κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές με τις φωνές του και στο τέλος δικαιώθηκε.

Ο Απόλλων προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η θέση του στην Ευρώπη απέκτησε μεγαλύτερο εκτόπισμα. Δείχνει πως έχει αποκτήσει ποδοσφαιρικό μέταλλο, ενώ επωφελείται και οικονομικά. Από την είσοδό τους στους ομίλους, οι κυανόλευκοι θα πάρουν 2.600.000 ευρώ. Για κάθε νίκη στους ομίλους η ΟΥΕΦΑ δίνει 360.000 ευρώ, ενώ στην ισοπαλία οι ομάδες παίρνουν από 120.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά, περισσότερα από τις δύο προηγούμενες συμμετοχές του Απόλλωνα στους ομίλους.

Δεν είναι όμως μόνο η δόξα και το χρήμα που εκτοξεύουν τον ενθουσιασμό στον Απόλλωνα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έριξε το σύνθημα, με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στην Δανία. «Πάμε για το πρωτάθλημα», δήλωσε ο προπονητής των κυπελλούχων. Ο Απόλλων έδειξε πως έχει πολλά δυνατά εφόδια στη μάχη για τον τίτλο, ενώ όπως είναι λογικό, ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης θα επιβραβεύσει τον προπονητή με άλλη μία σπουδαία μετεγγραφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ