aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα εύκολα, δύσκολα έκανε η Φενέρ του σούπερ Σλούκα

Τα εύκολα, δύσκολα έκανε η Φενέρ του σούπερ Σλούκα

Η Φενέρμπαχτσε έδειξε αυτοκτονικές τάσεις στο Μιλάνο, αλλά τελικά επικράτησε της Αρμάνι στην παράταση (86-92). Ο Κώστας Σλούκας άγγιξε το double double (17π., 9ασ.).

Η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε στο +10 στο 35′, αλλά στη συνέχεια έκανε πολλά λάθη, η Αρμάνι βρήκε σκορ και πήγε το ματς στην παράταση, ωστόσο εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 86-92.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απολαυστικός με 17 πόντους, 9 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 λάθη. Επίσης οι Ιταλοί της Φενέρ «πλήγωσαν» τους συμπατριώτες τους καθώς ο Τζίτζι Ντατόμε τελείωσε με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Νικολό Μέλι με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αποδίδουν εξαιρετικά στην επίθεσή τους και να σκοράρουν σχεδόν σε κάθε κατοχή μπάλας. Από τη μία οι γηπεδούχοι βρήκαν στην αρχή 3/3 τρίποντα κι από την άλλη οι Ιταλοί της Φενέρμπαχτσε έκαναν ζημιά στους συμπατριώτες τους. Τζίτζι Ντατόμε και Νικολό Μέλι φρόντισαν να κρατούν μπροστά στο σκορ την ομάδα τους (18-23, 9′).

Στην δεύτερη περίοδο οι αλλαγές του Σιμόνε Πιανιτζάνι βοήθησαν αρκετά την Αρμάνι. Αρτούρας Γκουντάιτις και Νταϊρίς Μπέρτανς έστειλαν την ομάδα τους στο +5 (34-29, 16), ωστόσο παρά τις δυσκολίες να βρει σκορ, η τουρκική ομάδα μείωσε τη διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (38-37).

Ο Κώστας Σλούκας είχε πολύ πιο ενεργητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο. Πότε με ασίστ, πότε δίνοντας γρήγορο ρυθμό και πότε με καλάθια η Φενέρμπαχτσε έβρισκε σκορ και με καλάθι του Έλληνα γκαρντ πέρασε με 50-57 (28′). Ο Ντατόμε συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς με την άμυνα της Αρμάνι να μην έχει λύσεις στο μαρκάρισμά του (52-62, 30′).

Οι Ιταλοί δεν είχαν διάθεση να παραδοθούν κι έτσι προσπάθησαν για μία τελευταία αντεπίθεση. Το πρόβλημα ήταν πως ακόμη κι όταν έβγαζαν άμυνα, έχαναν το ριμπάουντ οπότε το καλύτερο που κατάφεραν ήταν το 64-69 (34′). Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη των αντιπάλων της και έκανε ξανά το παιχνίδι ντέρμπι (75-77, 39′).

Οι Τούρκοι συνέχισαν τα λάθη, η Αρμάνι βρέθηκε σε απόσταση παράτασης και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επιλέγει να μην κάνει φάουλ, ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ευστόχησε πίσω από τα 6.75 κι έστειλε τον αγώνα στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Στην παράταση ένα σερί 0-6 ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε να παίρνει τη νίκη με σκορ 86-92.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ