aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα δύσκολα είναι για τους δυνατούς

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο ματς της Τετάρτης με τον Απόλλωνα, θα έχει σπουδαία σημασία να βγει νικήτρια η ΑΕΛ. Δεν είναι απλώς ένα ντέρμπι γοήτρου. Στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται, δεν χωρεί άλλη υποχώρηση αν θέλει να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους και να ατενίζει τη συνέχεια πιο αισιόδοξα. Είναι και το πρώτο ματς ενός σημαντικότατου μήνα για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, δείχνεις τη δύναμή σου στα δύσκολα και οι γαλαζοκίτρινοι από τη στιγμή που στοχεύουν σε έξοδο στην Ευρώπη, καλούνται να είναι πανέτοιμοι για κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει αρκετά διλήμματα όσον αφορά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στον Απόλλωνα. Ξέχωρα από τις υποχρεωτικές απουσίες των Αϊρόσα και Γουίλερ, οι επιλογές του είναι λιγότερες στην επίθεση σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Δεν έχει τον Ντε Λεόνσο (ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ της ΑΕΛ στο 1-1 με τον Απόλλωνα στον πρώτο γύρο), αλλά ούτε και τους Μπενίτεθ, Ηλία που είναι τραυματίες. Ο Πορτογάλος προπονητής, μέχρι την παραμονή του αγώνα καλείται να αποφασίσει με ποιους θα διαφυλάξει τα νώτα του, αλλά και με ποιους θα διεκδικήσει τη νίκη.

Οι προπονήσεις των επόμενων ημερών εννοείται ότι θα καθορίσουν και τα πλάνα του. Η αδυναμία της ΑΕΛ στο σκοράρισμα (τρία κολλητά 0-0 με ΑΠΟΕΛ, Δόξα και ΑΕΚ) είναι ένα πρόβλημα, για το οποίο θα πρέπει ο Μπαλταζάρ να βρει μια λύση. Από την άλλη, όμως, η ομάδα της Λεμεσού έχει και το θετικό στατιστικό που την παρουσιάζει με τα λιγότερα τέρματα κατά από τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης εξάδας.

Η ΑΕΛ καλείται να στηριχθεί επιθετικά σε ένα ντέρμπι ψηλών απαιτήσεων στους Αρουαμπαρένα, Αλνταΐρ, Μέσκα, Μαύρου και Σάσι, αλλά και στις στατικές φάσεις για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του πρώτου υφάλου της νέας χρονιάς, ώστε να μπει ιδανικά στις υποχρεώσεις της για το νέο έτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ