aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα 630 λεπτά που δείχνουν πρόκριση

Τα 630 λεπτά που δείχνουν πρόκριση

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Οι επιθέσεις είναι αυτές που δίνουν νίκες και οι άμυνες… τίτλους. Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν πάρα πολλοί προπονητές και το οποίο θα μπορούσε να ισχύσει στον απόλυτο βαθμό για την ΑΕΚ του σήμερα, μόνο που αντί «τίτλους» θα βάζαμε «προκρίσεις».

Βλέποντας κανείς τα στατιστικά της ομάδας της Λάρνακας από την ημέρα που ανέλαβε ο Αντόνι Ιραόλα, ξεχωρίζει το γεγονός ότι σε επτά παιχνίδια που έδωσε, τέσσερα φιλικά και τρία επίσημα, δεν δέχτηκε τέρμα. Ούτε ένα! Πέτυχε συνολικά εννέα γκολ σε επτά παιχνίδια και ο Τόνιο δεν έχει μαζέψει ακόμη την μπάλα από τα δίχτυα της ομάδας του. Ένα στατιστικό που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί το κλειδί την ατσαλένια άμυνα της ΑΕΚ στην προσπάθεια για πρόκριση απέναντι στην Στουρμ Γκρατς.

Όταν σε 630 λεπτά δεν έχεις δεχθεί γκολ, τότε να δεχθείς τρία σε 90 λεπτά φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Απ’ την άλλη, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτό και κανείς δεν υποτιμά την αυστριακή ομάδα στον επαναληπτικό και τη βλέπει με κάθε σοβαρότητα. Πάντως, το εντυπωσιακό είναι ότι η ΑΕΚ άλλαξε πολλές φορές πρόσωπα στην άμυνα της σε πολλά παιχνίδια και από τη στιγμή που δεν επηρεάστηκε, δείχνει πόσο καλή δουλειά έχει γίνει. Απέναντι στους Αυστριακούς της Στουρμ Γκρατς στόχος είναι φυσικά η νίκη, η ομάδα της Λάρνακας να παίξει όπως πρέπει και να μην έχει στο μυαλό της το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και ο Βάσκος προπονητής θέλει να δει τους παίκτες του να δίνουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στην αγωνιστική βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα είχαμε το 0-0 στην Ιρλανδία με την Ντάντοκ, στον επαναληπτικό η ΑΕΚ κέρδισε 4-0 στην Αρένα και πριν από μερικές ημέρες «καθάρισε» την Στουρμ Γκρατς στην έδρα της, με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδια γίνεται όλο και καλύτερη και είναι σημαντικό αυτό να συνεχιστεί και το απόγευμα της Πέμπτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ