aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ήρωα της Λίβερπουλ

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ήρωα της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ πέτυχε το θαύμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό, με τον Ντιβόκ Οριγκί να σκοράρει δύο γκολ και να δίνει το δικό του ηρωικό στίγμα στο παιχνίδι.

Τι βραδιά για τη Λίβερπουλ, τι βραδιά και για τον Ντιβόκ Οριγκί. Οι ρεντς πέτυχαν το θαύμα, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό Μαδρίτη, βιώνοντας μία νέα Κωνσταντινούπολη. Ο Βέλγος επιθετικός έκανε το παιχνίδι της ζωής του και με δύο τέρματα  έβαλε και εκείνος το στίγμα του στην ηρωική πρόκριση.

Διαβάστε πιο κάτω τα 5 πιο σημαντικά στοιχεία μέχρι στιγμής στην καριέρας του:

  1. Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ

Το βράδυ της Τρίτης (7/5) έπρεπε να βρεθούν εκτός αποστολής ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, προκειμένου να δούμε τον Ντιβόκ Οριγκί στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν τον εμπιστευόταν σε καμία περίπτωση, πράγμα που φαίνεται από τις φετινές του συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έχει αγωνιστεί μόλις σε 11 παιχνίδια, ενώ έχει ξεκινήσει στην 11αδα μόνο σε έναν αγώνα κόντρα στη Γουότφορντ. Άλλα 12 παιχνίδια τα έχει παρακολουθήσει από τον πάγκο, ενώ σε 13 περιπτώσεις δεν συμπεριελήφθη καν στην αποστολή. Μάλιστα, ο Γερμανός προπονητής τον έστειλε φέτος να αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ Κ23 στην Πρέμιερ Λιγκ 2.

Αυτή η κατάσταση δεν ισχύει μόνο την φετινή χρονιά. Την πρώτη σεζόν που τον απέκτησε από τη Λιλ το καλοκαίρι του 2014, τον έστειλε αμέσως δανεικό στη γαλλική ομάδα. Όταν επέστρεψε το 15/16 πήρε 16 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη χρονιά πέρασε το καλύτερο του φεγγάρι, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, στο «Άνφιλντ» σημειώνοντας 7 τέρματα στις 34 συμμετοχές στην Premier.

Πάλι, όμως, το 2017/2018 ο Κλοπ τον έστειλε δανεικό στη Bundesliga και τη Βόλφσμπουργκ. Πέτυχε 6 γκολ σε 31 παιχνίδια στην Γερμανία και βοήθησε  τους «λύκους» στα μπαράζ παραμονής απέναντι στο Χόλσταϊν Κίελ βρίσκοντας μία φορά δίκτυα στο 3-1 του πρώτου αγώνα.

  1. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Κάπως έτσι η ιστορία μας οδήγησε στο βράδυ της Τρίτης απέναντι στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Τα προμηνύματα είχαν έρθει νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Ένα νικητήριο γκολ στο ντέρμπι με την Έβερτον τον Φεβρουάριο και άλλο ένα με την Νιούκαστλ την Κυριακή (5/4).

Ο Οριγκί κόντρα στην παρέα του Μέσι έκανε το παιχνίδι της ζωής του, καθώς έπρεπε να σηκώσει το βάρος της κόκκινης φανέλας, αλλά και του αντικαταστάτη των Φιρμίνο και Σαλάχ. Το πρώτο χτύπημα έγινε στο 7ο λεπτό, όπου έκανε κάποιους ελάχιστους να πιστέψουν στο θαύμα. Άφησε χώρο στον Βαϊνάλντουμ να ισοφαρίσει την αναμέτρηση και έπειτα έβαλε εκείνος το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ που ήταν έτοιμος να εκτελέσει το κόρνερ πήγε να απομακρυνθεί από τη μπάλα με τους αμυντικούς των Καταλανών να αφήνουν προσωρινά τη φάση. Αμέσως ο αμυντικός της Λίβερπουλ πήγε απευθείας προς το κόρνερ και βλέποντας τον Οριγκί ανενόχλητο στο πρώτο δοκάρι εκτέλεσε το κόρνερ με τον επιθετικό των κόκκινων να κάνει το 4-0 και να στέλνει τους κόκκινους στο «Wanda Metropolitano».

  1. ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΛΙΛ

Πριν την Λίβερπουλ, ο Ντιβόκ Οριγκί πάσχιζε να χτίσει το όνομά του στη Γαλλία με τη Λιλ. Ο γεννηθείς το 1995 Βέλγος ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Γκένκ. Το 2010 σε ηλικία 15 χρονών μετακόμισε στους Λιλουά, όπου σιγά σιγά άρχιζε να ανεβαίνει στην ιεραρχία των τμημάτων υποδομής τους. Παράλληλα, σημείωνε και τις πρώτες του εμφανίσεις με τις μικρές ομάδες του Βελγίου.

Την σεζόν 2012/2013 έκανε λίγες ολιγόλεπτες συμμετοχές στην Ligue 1, σημειώνοντας μάλιστα στο ντεμπούτο του κόντρα στη Τρουά το πρώτο του γκολ. Την επόμενη χρονιά, ο 19χρονος Οριγκί αγωνίστηκε περισσότερες φορές, ακόμη και ως βασικός, πετυχαίνοντας σε 30 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα 5 γκολ.

  1. ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 2014

Η παρουσία του στο Λιλ του έδωσε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 με την ομάδα του Βελγίου. Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Μαρκ Βίλμοτς, δεν του έδωσε φυσικά φανέλα βασικού, αφού υπήρχε στο ρόστερ ο Ρομελού Λουκακού. Σε κάθε παιχνίδι των ομίλων έμπαινε ως αλλαγή το τελευταίο μισάωρο, κάτι που άλλαξε στα νοκ-άουτ.

Ένας παράγοντας ήταν η εικόνα του Οριγκί. Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, αφού σκόραρε απέναντι στην Ρωσία με το Βέλγιο να παίρνει τη δεύτερη σερί νίκη που χρειαζόταν. Ο Ντιβόκ στη συνέχεια έφαγε τη θέση του Λουκακού στη βασική 11αδα, ξεκινώντας από την αρχή στα παιχνίδια με ΗΠΑ και Αργεντινή.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι οι Βέλγοι είχαν δώσει το όνομα του σε ένα δελφίνι στο θαλάσσιο πάρκο του Μπριζ εξαιτίας του τέρματός του με την Ρωσία. Οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του έδωσαν τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ, ενώ κέρδισε και το βραβείο του μεγαλύτερου ταλέντου του Βελγίου.

  1. Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ντιβόκ Οριγκί προέρχεται από μία καθαρά ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Κένυα και ένα τα πρώτα βήματα της καριέρας του στην αφρικανική χώρα. Το 1992 πήγε στο Βέλγιο για την Οστάνδη και θεωρείται από πολλούς ότι είναι ο πρώτος Κενυάτης που αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Οι θείοι του έπαιζαν και εκείνοι σε ομάδες του πρωταθλήματος της Κένυας, ενώ ο ξάδερφος του, ο Άρνολντ Οριγκί παίζει στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας με τη φανέλα της Χέλσινγκφορ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ