aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα 5 καλύτερα γκολ των τελικών του Champions League (video)

Τα 5 καλύτερα γκολ των τελικών του Champions League (video)

Μπορεί να σε σηκώσει από τη θέση σου, να σε κάνει να σφίξεις την γροθιά, να αγκαλιάσεις τον φίλο σου, να φιλήσεις την κοπέλα σου, να γυρίσεις τούμπα το τραπέζι αν είναι ας πούμε εκείνο το 3-3 του Αλόνσο στον τελικό της Πόλης, η να μείνεις για κανένα τέταρτο χωρίς μιλιά, όπως έγινε στο βολ-πλανέ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Το γκολ… η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Αυτό που γεννάει έντονα συναισθήματα όσο ο έρωτας. Είτε χαράς, είτε λύπης.

Βραδιά τελικού Champions League, απόψε, με τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ να διεκδικούν τον ευρωπαϊκό θρόνο και εμείς με αυτό ως αφορμή, προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε τα δέκα σπουδαιότερα (ίσως και ομορφότερα) τεμάχια που έχουν σημειωθεί στους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ζινεντίν Ζιντάν, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν, 2002

Το απόλυτο γκολ των τελικών. Ο ορισμός για το… γκολ-ποίημα. Ο Ζιζού πιάνει βολ-πλανέ και στέλνει την μπάλα εκεί που κάνουν έρωτα οι αράχνες. Βέβαια για κάποιους, για τον Γάλλο αυτό το γκολ ήταν… σαν να πίνει ένα ποτήρι νερό.

Γκάρεθ Μπέιλ, Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ, 2018

Ίσως πιο σπουδαίο σε ομορφιά από του Ζιζού, αλλά δεν είναι σκοπός μας να συγκρίνουμε αλλά να θυμηθούμε τα επικά γκολ των τελικών. Σίγουρα λοιπόν, το ψαλίδι του Μπέιλ στον τελικό του 2018 απέναντι στη Λίβερπουλ, αποτελεί… έπος!

Στίβεν Τζέραρντ, Μίλαν-Λίβερπουλ, 2005

Δεν ήταν τόσο η ομορφιά του τέρματος, όσο το σύνθημα για την πιο επική ανατροπή στην ιστορία των τελικών. Ο Στίβεν Τζέραρντ άνοιξε τον δρόμο με κεφαλιά και σίγουρα έχει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Ντόρτμουντ-Γιουβέντους, 1997

Σε ηλικία 23 ετών, ο μεγάλος Ντελ Πιέρο, πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία των τελικών. Η Ντόρτμουντ πήρε τον τίτλο, αλλά η τακουνιά του Ιταλού, έμεινε στη μνήμη μας.

Νταβίντ Βίγια, Μπαρτσελόνα-Μαν. Γιουνάιτεντ, 2011

Με ένα απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή, ο Νταβίντ Βίγια το 2011 κλείδωσε τη νίκη και χάρισε το τρόπαιο στους μπλαουγκράνα. Η μπάλα στο παραθυράκι και ο Ισπανός στη λίστα με τα πιο… σπουδαία τέρματα.

Ρόναλντ Κούμαν, Μπαρτσελόνα-Σαμπντόρια, 1992

Δεν είναι Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το συμπεριλαμβάνουμε ως το έκτο στη λίστα μας, αφού αφορά τον προπομπό της διοργάνωσης και φυσικά σημειώθηκε στην Αθήνα. Ένα αδιανόητο παστέλι από τον Κούμαν που τελείωσε τη Σαμπντόρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ