aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣυνεργασία ΚΕΠΑΚΥ-ΑΕΛ

Συνεργασία ΚΕΠΑΚΥ-ΑΕΛ

Η Συνεργασία ΑΕΛ – Κεπάκυ είναι μια πρωτοβουλία του Ανδρέα Σοφοκλέους, προέδρου της ΑΕΛ και ιδρυτή του Κεπάκυ, η οποία αποσκοπεί στην ένωση των δύο οργανισμών για προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες είχαν οργανωθεί και στο παρελθόν, όπως το 2010 με το Basketball Camp για παιδιά, που είχε σκοπό την εκμάθηση του αθλήματος και την ευαισθητοποίηση παιδιών για κοινωνικά θέματα όπως εξαρτησιογόνες ουσίες, οδική ασφάλεια και τη βία στα γήπεδα, και το 2013 με την Εκστρατεία συλλογής τροφίμων για οικογένειες που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση.

Ξεκινώντας τη χρονιά με τοποθέτηση του λογότυπου του Κεπάκυ στις φανέλες της πρώτης ομάδας και των Ακαδημιών, μια πρωτότυπη ιδέα για τα κυπριακά δεδομένα, οι δύο οργανισμοί ένωσαν τα χέρια στην προσπάθεια προώθησης κοινωνικών μηνυμάτων σχετικά με το ποδόσφαιρο, όπως την υγιή απασχόληση με τον αθλητισμό, την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, την αποφυγή της βίας και άλλα.

Μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση είχε η εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού «Don’t be a bully, be a friend, bullying is for losers», όπου ειδικό προσωπικό του Ιδρύματος μαζί με αντιπροσωπεία της ΑΕΛ από όλα τα αθλήματα επισκέφτηκε συνολικά 6 σχολεία, μεταφέροντας στους μαθητές μηνύματα εναντίον της περιθωριοποίησης και παρέχοντας κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying. Η συμβολή των ποδοσφαιριστών της ομάδας, που αποτελούν υγιή πρότυπα για τη νεολαία, προσέλκυσε την προσοχή των μαθητών και ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη διαλόγου, εμβαθύνοντας το αντίκτυπο των παρεμβάσεων.

Τα σχολεία που φιλοξένησαν την εκδήλωση ήταν το Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λύκειο Αγίου Αντωνίου, Α’ Τεχνική Σχολή, St. Marys School, και το Γυμνάσιο Αγρού. Άλλες συνεργασίες αφορούσαν: Την προσφορά δέκα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά με οικονομικές και/ή κοινωνικές δυσκολίες, μέλη των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, μια χορηγία της εταιρείας Stoiximan.gr. Επίσης Στις 10 Απριλίου το Ίδρυμα Κεπάκυ, οι Ακαδημίες της ΑΕΛ και το Καραϊσκάκιο Ίδρυμα διοργάνωσαν δειγματοληψία με μεγάλη συμμετοχή, για εξεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για νεαρό 15 ετών, μέλος των Ακαδημιών.

Τον ίδιο μήνα, οι δύο οργανισμοί συνεργάστηκαν στα πλαίσια της καμπάνιας του Κεπάκυ για ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, σε δεντροφύτευση στο χωριό Πελένδρι, μαζί με παιδιά και προπονητές των Ακαδημιών της ΑΕΛ και φίλους του Κεπάκυ. Το μήνυμα της ημέρας ήταν ότι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας και ότι με εθελοντικές πρωτοβουλίες σαν αυτές μπορούμε να το προστατεύσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαμέσου της συνεργασίας, το Ίδρυμα μπόρεσε ταυτόχρονα να ελκύσει πόρους που θα μπορέσει να αξιοποιήσει στα υπόλοιπα προγράμματα του. Για παράδειγμα, το Σωματείο της ΑΕΛ αποφάσισε να προσφέρει στο Κεπάκυ το χρηματικό έπαθλο Ήθους, Τέχνης και Αρετής Carlsberg, που κέρδισε ο ποδοσφαιριστής Πίτι.

Με το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι για αυτή τη συνεργασία η οποία έχει βοηθήσει να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα στις δράσεις μας, πετυχαίνοντας πιο αποτελεσματικά τους στόχους μας και αγγίζοντας ευρύτερο φάσμα κοινωνικών αναγκών. Συγχαρητήρια στους λειτουργούς της ΑΕΛ και του Κεπάκυ, και όσους έχουν δουλέψει με συνέπεια, δημιουργικότητα, αγάπη και μεράκι για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα είναι χαρά για το Ίδρυμα να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ