aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΣυνελλήφθη στην Ουγκάντα και κρατείται ο νεαρός αρσιβαρίστας που είχε εξαφανισθεί στην Ιαπωνία

Συνελλήφθη στην Ουγκάντα και κρατείται ο νεαρός αρσιβαρίστας που είχε εξαφανισθεί στην Ιαπωνία

Η αστυνομία της Ουγκάντας, ανακοίνωσε σήμερα (28/7) ότι σνελλήφθη και ανακρίνεται ο αρσιβαρίστας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από ένα προπονητικό κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία και του οποίου η οικογένεια απαιτεί την απελευθέρωσή του, υποστηρίζοντας ότι «παραβιάσθηκαν τα δικαιώματα του».

Ο 20χρονος Τζούλιους Σεκιτολέκο εξαφανίσθηκε πριν από δέκα ημέρες από το ξενοδοχείο του στην πόλη Ιζουμισάνο, κοντά στην Οζάκα και αφού δεν εμφανίσθηκε για να υποβληθεί στον καθιερωμένο έλεγχο για τον κορονοϊό. Ο νεαρός αθλητής ήταν σε λίστα αναμονής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά είχε χάσει κάθε ελπίδα συμμετοχής, λόγω της Ολυμπιακής ποσόστωσης.

Με ένα σημείωμα που βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο Σεκιτολέκο έγραψε ότι ήθελε να εργασθεί στην Ιαπωνία και ζήτησε να σταλούν τα πράγματά του στην οικογένειά του, στην Ουγκάντα.

Ωστόσο, οι ιαπωνικές Αρχές τον εντόπισαν ασφαλή και υγιή, ενώ την περασμένη Παρασκευή (23/7) επέστρεψε στην Καμπάλα της Ουγκάντας, όπου οι αρχές δήλωσαν ότι θα λάβει ψυχολογική υποστήριξη. Αντ΄ αυτού, συνελλήφθη από την αστυνομία, όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς του, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης.

«Είναι λυπηρό να βλέπω τον γιό μου να μοιράζεται ένα κελί με εγκληματίες, ενώ είναι αθώος», δήλωσε η μητέρα του αθλητή, Τζούλιετ Ναλβάντα, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP)και πρόσθεσε: «Τα δικαιώματά του παραβιάζονται από την αστυνομία που τον κρατεί για αόριστο χρονικό διάστημα. Καλώ την κυβέρνηση, τους άνδρες και τις γυναίκες αθλητές, να ζητήσουν την απελευθέρωσή του. Είναι ένας αθώος νεαρός άνδρας. Δεν ήθελε να βλάψει κανέναν. Γιατί αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας»;

Εκπρόσωπος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σεκιτολέκο ήταν ύποπτος για «απάτη»: «Ενημερωθήκαμε ότι Σεκιτολέκο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι στην Ολυμπιακή ομάδα. Η αστυνομία, προσπαθεί να εξακριβώσει πώς έφθασε εκεί και ποιός θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτό. Εάν υπάρχουν ενδείξεις απάτης ή παράνομης πράξης, ο Σεκιτολέκο θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και θα διωχθεί για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις, θα αφεθεί ελεύθερος».

Η περίπτωση του νεαρού αρσιβαρίστα έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στην Ουγκάντα. Η κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την Ιαπωνία, έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά και απάτη». Από την πλευρά της, η Ένωση Αθλητικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Ουγκάντας καταδίκασε την κράτησή του, τονίζοντας ότι αξίζει «συμπάθεια» και όχι «παρενόχληση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ