aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣυνεχίζει ακάθεκτος και αποτελεί πρότυπο ο 79χρονος γκολκίπερ!

Συνεχίζει ακάθεκτος και αποτελεί πρότυπο ο 79χρονος γκολκίπερ!

Ο Κόλιν Λι υπερασπίζεται την εστία της ομάδας της περιοχής του και παρά το γεγονός ότι διανύει το 80ο έτος της ηλικίας του δεν δείχνει διατεθειμένος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, προκαλώντας θαυμασμό κι αποτελώντας πρότυπο για την αγάπη του στο άθλημα και τις αντοχές του! «Μπορώ να παίξω 90λεπτο!», δηλώνει γεμάτος πάθος για το ποδόσφαιρο.

Μία όμορφη ιστορία που έχει εντυπωσιάσει την Αγγλία και όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο, βγήκε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, με τον γηραιότερο Βρετανό τερματοφύλακα!

Σε κάποια κωμόπολη της Αγγλίας, υπάρχει ο 79χρονος Κόλιν Λι που αγωνίζεται στην τοπική ομάδα ως τερματοφύλακας και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για όσο το επιτρέπει το σώμα του.

Όταν το προσδόκιμο ποδοσφαιρικής ζωής φτάνει τα 35 έτη, το επίτευγμα του Λι προκαλεί μεγάλη εντύπωση, μέχρι και αμφισβήτηση του γεγονότος. Είναι φυσικά ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στη Βρετανία, ενώ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο 73 χρόνια πριν.

Ο ίδιος πάντως προσπερνάει τα σωματικά προβλήματα και φανερώνει το πάθος που έχει για αυτό που κάνει.

«Έχω αρθρίτιδα στα χέρια, τα γόνατά μου υποφέρουν πολύ περισσότερο σε σχέση με παλαιότερα, όμως το αγαπώ και το απολαμβάνω όταν κάνω μία καλή απόκρουση. Πρέπει να είσαι τρελός για να προσέχεις το τέρμα, κάπου εκεί κινούμαι και εγώ αφού χτυπιέμαι σαν τον θεοπάλαβο» δηλώνει!

Ένα εύλογο ερώτημα θα ήταν τι γίνεται με τους τραυματισμούς που μπορεί να έχει, όμως εκείνος φροντίζει να καθησυχάσει τους πάντες. «Είχα αρκετούς μώλωπες αλλά δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό για 70 χρόνια».

Αγαπάει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο που όταν ξεκίνησε, έπαιζε σε όλες τις θέσεις για να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Από το μακρινό 1949 καθιερώθηκε στο τέρμα.

Μάλιστα δηλώνει πιο έμπειρος από ποτέ!

«Ξέρω που θα πάει η μπάλα όταν σουτάρει κάποιος και αμέσως κλείνω τη γωνία» λέει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ομάδα αγωνίζεται τόσο ο 50χρονος γιος και ο 21χρονος εγγονός του. Στο πλαίσιο της συνέντευξης φανέρωσε και τα σχέδιά που κάνουν μαζί. «Μου αρέσει που αγωνιζόμαστε οικογενειακά. Έχουμε ως σχέδιο να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις για το club και ένα κοινωνικό κέντρο για τις επόμενες γενιές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ