aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣυνέχεια στην αντεπίθεση θέλει να δώσει ο Απόλλων

Συνέχεια στην αντεπίθεση θέλει να δώσει ο Απόλλων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί», λένε στον Απόλλωνα, που καλείται να αξιοποιήσει τη σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο τον Εθνικό και να καρπωθεί τους τρεις βαθμούς. Το τρίποντο θεωρείται απαραίτητο, αφού θα δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση του και θα πείσει τον κόσμο του, πως από παιχνίδι σε παιχνίδι μπορεί να πλησιάζει τους πρωτοπόρους.

Ο Απόλλων, μπορεί να δυσκολεύτηκε την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τη Δόξα, παίρνοντας τη νίκη στην τελευταία φάση, όμως το τρίποντο ήταν σημαντικό, όπως θα είναι και σήμερα, αν κερδίσει το παιχνίδι. Χρειάστηκε η ήττα από τον Ερμή για να συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι στο στρατόπεδο των κυανόλευκων, πως η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο.

Η ομάδα πέρασε δύσκολα, όμως οι δύο σερί νίκες έδωσαν άλλον αέρα αισιοδοξίας, ενώ αν οι κυανόλευκοι μπορέσουν να κερδίσουν και τα επόμενα ματς, όλα θα είναι ευχάριστα, ενώ θα κερδίσουν και τον κόσμο τους. Υποστηρίζεται, επίσης, ότι οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών πρέπει να επιβεβαιώνονται ακόμη κι όταν η ομάδα έχει προβλήματα.

Τυχόν νέα απώλεια θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία και κάτι τέτοιο δεν θέλουν να το σκέφτονται οι κυανόλευκοι. Το μόνο που θέλουν στην παρούσα φάση είναι να νικήσουν το απόγευμα  και να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για τη συνέχεια. Ο Πέδρο Εμανουέλ, είδε την ομάδα του να νικά με μπόλικο άγχος τη Δόξα και αυτό που θα ζητήσει σήμερα από τους ποδοσφαιριστές του, είναι να μπουν από την αρχή δυνατά και ορεξάτα για να πάρουν τα ηνία του αγώνα και με ένα γρήγορο τέρμα, να κάνουν πιο εύκολη την αποστολή τους.

Οι κυανόλευκοι για να μη χάσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, θα επιδιώξουν να κτίσουν την υπεροχή τους από τη μεσαία γραμμή, με τη βοήθεια των δύο ακραίων, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι Παπουλής και Μπεντόγια. Ο δεύτερος αποδίδει καλύτερα ως μέσος, όμως ο προπονητής του θα τον χρησιμοποιήσει στα άκρα για να δίνει βοήθειες στον Ντα Σίλβα

Ο Πορτογάλος προπονητής του Απόλλωνα, μέσα και από τις αδυναμίες που φανέρωσε η ομάδα του, βρήκε την τακτική που της ταιριάζει. Το 4-4-2 απέδωσε στα δυο τελευταία ματς και με αυτή την τακτική θα αντιμετωπίσει και σήμερα τον Εθνικό. Συνεπώς στην επίθεση θα αρχίσουν και σήμερα ο Γκιέ Γκιέ και ο Μάγκλιτσα. Δεν θα κριθεί όμως το αποτέλεσμα από την  όρεξη και μόνο των δύο επιθετικών. Χρειάζονται πολλά τρεξίματα, καλά μαρκαρίσματα και λίγα λάθη.

Κι όπως επαναλαμβάνει συνεχώς ο Εμανουέλ, για να έρθει η νίκη, σημαντικό ρόλο θα έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, ακόμη και οι στόπερ θα πρέπει να κοιτάζουν μπροστά και όταν τους δίνεται η ευκαιρία να βγαίνουν μπροστά και να βοηθούν. Στον Απόλλωνα υπάρχει καλή ψυχολογία, όμως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη μέσα από τις εμφανίσεις στα παιχνίδια που ακολουθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ