aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣυμφώνησε με Μπεσίκτας για Τοσούν (video)

Συμφώνησε με Μπεσίκτας για Τοσούν (video)

Οι πρώτοι μήνες της αγωνιστικής περιόδου ήταν εφιαλτικοί, καθώς με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο, φλέρταρε έντονα με τη ζώνη του υποβιβασμού. Με τον Ντέιβιντ Άνσουόρθ αρχικά και τον Σαμ Άλαρνταΐς από τις 30 Νοέμβρη όμως, η Έβερτον έχει βρει τα πατήματά της και πλέον βρίσκεται στην ένατη θέση της Premier League.

Παρ’ όλη όμως την ψυχολογική ανάταση και αγωνιστική βελτίωση που επέφερε η αλλαγή στον πάγκο, τα «ζαχαρωτά» έχουν αρκετά κενά στο ρόστερ τους και οι διοικούντες την ομάδα θα προσπαθήσουν να τα καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα στο επερχόμενο μετεγγραφικό παζάρι.

Ο πρώτος παίκτης που θα «πιάσει» το λιμάνι του Λίβερπουλ και θα αγωνίζεται από τον Γενάρη στο Γκούντισον Παρκ, είναι σύμφωνα με τη Fanatik ο Τσενκ Τοσούν. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Έβερτον και Μπεσίκτας συμφώνησαν στα 25 εκατομμύρια ευρώ για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον αγγλικό σύλλογο για τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του, που θα έχει διάρκεια 4.5 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Μπεσίκτας Φικρέτ Ορμάν ζητούσε αρχικά 40 εκατ. ευρώ, η χρυσή τομή όμως βρέθηκε, με την επιθυμία του Τοσούν (τον ήθελε εδώ και μήνες η Νιούκαστλ) να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League, να παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση του διοικητικού ηγέτη να ρίξει μπόλικο νερό στο κρασί του.

Αν η μετεγγραφή του 26χρονου γεννημένου στη Γερμανία αλλά διεθνή με την εθνική Τουρκίας επιθετικού ολοκληρωθεί σε αυτό το ποσό, θα είναι η ακριβότερη πώληση από ομάδα της γειτονικής μας χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Τοσούν έμεινε στον πάγκο στην Σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του με την Σίβασπορ, με τα τουρκικά Μέσα να συνδέουν την απόφαση του προπονητή με την επικείμενη μετακίνησή του στην Έβερτον.

O Τοσόν έχει φέτος 13 γκολ (οκτώ στο πρωτάθλημα, πέντε στο Champions League) και 3 ασίστ σε 23 συμμετοχές, όντας ο παραγωγικότερος παίκτης της ομάδας του. Στο video που ακολουθεί μπορεί να δείτε τις καλύτερες φετινές του στιγμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ