aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣυμπαίκτης του Ομπαμεγιάνγκ δήλωσε ψεύτικο όνομα, χώρα και ηλικία

Συμπαίκτης του Ομπαμεγιάνγκ δήλωσε ψεύτικο όνομα, χώρα και ηλικία

Ο Γκελόρ Κάνγκα είναι 30 ετών, από την Γκαμπόν και αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Κιάκου Κιάκου Κιάνγκα είναι 35 ετών, από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος στον Ερυθρό Αστέρα. Πιθανότατα, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο!

Η μήνυση της κογκολέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έβαλε “φωτιά” στην ομοσπονδία της Γκαμπόν αλλά και στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Κονγκολέζοι υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στην Κινσάσα, με διαφορετικό όνομα και ηλικία και πως οι αρχές της Γκαμπόν πλαστογράφησαν τα χαρτιά του και του χορήγησαν ψεύτικο πιστοποιητικό γέννησης ώστε να τον πολιτογραφήσουν Γκαμπονέζο.

ΛΔ Κονγκό και Γκαμπόν βρέθηκαν στον ίδιο προκριματικό όμιλο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με νικήτρια τη χώρα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που συγκέντρωσε 10 βαθμούς, όσους και η πρωτοπόρος Γκάμπια. Η ΛΔ Κονγκό περιορίστηκε στους 9 βαθμούς και δεν προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον επόμενο Ιανουάριο.

Στη μήνυση που υπέβαλε κατά του γκαμπονέζικου κράτους προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, μεταξύ αυτών και δελτία που του είχε εκδώσει η ομοσπονδία της ΛΔ Κονγκό σε ηλικία 18 ετών. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι γονείς του είναι απ’ τη ΛΔ Κονγκό, ωστόσο ο Κανγκά χρησιμοποιεί το επώνυμο του πατριού του, ώστε να μην γίνει αντιληπτός.

Ο Κάνγκα φέρεται να άλλαξε υπηκοότητα όσο αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα της επαγγελματικής καριέρας του, τη Μάνγκασπορ της Γκαμπόν, επειδή στο ρόστερ υπήρχε μεγάλος αριθμός ξένων.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ΛΔ Κονγκό ζητάει την τιμωρία τόσο του παίκτη όσο και της εθνικής Γκαμπόν και σε περίπτωση που θα δικαιωθεί, πιθανότατα θα καταλάβει την κενή θέση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που θα διεξαχθεί στο Καμερούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ