aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτρέπελ: «Περήφανος που θα δουλέψω στην Ανόρθωση» (video)

Στρέπελ: «Περήφανος που θα δουλέψω στην Ανόρθωση» (video)

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης, anorthosisfc.com.cy παραχώρησε ο νέος προπονητής των κυανόλευκων Γιούργκεν Στρέπελ, ο οποίος ανέλυσε την φιλοσοφία του και τον τρόπο που του αρέσει να αγωνίζεται, ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο να παραμείνει στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας.

Το αρχικό του σχόλιο: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την Ανόρθωση είναι πολύ καλές. Ο κόσμος και όσοι εργάζονται στην ομάδα φαίνεται πως είναι αρκετά καλοί και ευγενικοί άνθρωποι, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα. Μόλις χθες γνώρισα και τους ποδοσφαιριστές, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσω και την πρώτη μου προπόνηση και πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτή τη στιγμή».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Το σύστημα που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι το 4-3-3 με τρεις ποδοσφαιριστές μπροστά και τέσσερεις στην άμυνα. Με αυτό το σύστημα παρατάσσω τις περισσότερες φορές την ομάδα μου και πάνω σε αυτή τη λογική προσαρμόζω τις προπονήσεις μου, καθώς πιστεύω πως είναι το ιδανικό σύστημα να κερδίζεις παιχνίδια και αυτός είναι άλλωστε ο στόχος μας σε κάθε αγώνα. Ίσως κάποτε αγωνίζομαι και με πέντε ποδοσφαιριστές πίσω αι δύο στην επίθεση, αναλόγως την εξέλιξη του παιχνιδιού, ωστόσο το πιο σημαντικό γι’ εμένα είναι να βρίσκω τον τρόπο να κερδίσω τα παιχνίδια».

Και πρόσθεσε: «Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να κερδίζει συνδυάζοντας τις νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο. Όπως έχω καταλάβει ο κόσμος εδώ στην Κύπρο είναι τρελαμένος με το ποδόσφαιρο και πιστεύω πως του αρέσει κιόλας το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ως προπονητής είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, χωρίς να σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρει το αμυντικό κομμάτι. Όταν ωστόσο υπάρχει ποιότητα σε μια ομάδα και μου δίνει την ικανότητα να παίξω επιθετικό ποδόσφαιρο, τότε αυτό θα κάνω, προσπαθώντας πάντα να το συνδυάσω με νικηφόρα αποτελέσματα».

Για το γεγονός πως δεν έχει κάνει αυτός την προετοιμασία: «Θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολο, ιδίως από τη στιγμή που η προετοιμασία δεν έγινε από εμένα και τους συνεργάτες μου. Συνήθως όταν γίνεται η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας σε κάποια ομάδα αυτό γίνεται στο ξεκίνημα της χρονιάς, και όπως είναι επόμενο, προηγείται ένα χρονικό περιθώριο προετοιμασίας της ομάδας έξι με εφτά εβδομάδες για να είναι έτοιμη μια ομάδα για τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Όπως και να’ χει, γνωρίζαμε από πριν πως δεν θα είναι εύκολο αφού δεν έχουμε τον χρόνο που φυσιολογικά θα είχαμε, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά όπως σκληρά δουλεύουν και οι άνθρωποι αυτού του Συλλόγου, έτσι ώστε μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τον κόσμο: «Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι πως είμαι περήφανος που βρίσκομαι και δουλεύω σ’ αυτόν τον υπέροχο Σύλλογο και ευελπιστώ πως ο κόσμος θα βρίσκεται δίπλα μας, καθώς τον χρειαζόμαστε, έτσι ώστε μαζί να μπορέσουμε να διανύσουμε μια επιτυχημένη χρονιά και πορεία, η οποία με την ολοκλήρωση της θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους και περήφανους για το τι έχουμε πετύχει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ