aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτρασμπούρ - ΑΕΚ Αθ. 91-73: Αυτό το ματς δεν μπορούσε να το κερδίσει!

Στρασμπούρ – ΑΕΚ Αθ. 91-73: Αυτό το ματς δεν μπορούσε να το κερδίσει!

Το ματς ήταν δύσκολο. Έγινε δυσκολότερο, προτού καν η μπάλα σκάσει στο παρκέ. Η… λειψή ΑΕΚ υποχρεώθηκε να αγωνιστεί δίχως τον μοναδικό υγιή σέντερ της, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να μένει νοκ άουτ στην προθέρμανση!

Τελικά, η ΑΕΚ έχασε και το ματς και τη διαφορά των 9 πόντων από το ματς του ΟΑΚΑ.

Η Στρασμπούρ άλλο που δεν ήθελε. Ο Κίνγκλεϊ Μόουζες έσφιξε τα δόντια, έπαιξε περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε, αφού δεν υπήρχε και άλλος ψηλός.

Αλλά οι Γάλλοι ακολούθησαν το πλάνο τους (ατελείωτο τρέξιμο) και χτύπησαν την ΑΕΚ κοντά στο καλάθι. Η ΑΕΚ με εξαίρεση μερικά ξεσπάσματα, που έδειξαν ότι με γεμάτο ρόστερ το ματς θα ήταν αλλιώς, φάνηκε ότι όσο και αν πολεμούσε, δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της.

Το ματς

Η Στρασμπούρ ξεκίνησε με το πόδι στο… γκάζι. Προηγήθηκε με 9-3 και λίγο πιο μετά με 13-6, για να φέρει το ματς στους 10 πόντους 22-12.

Η ΑΕΚ πίεσε, μείωσε μέχρι τους 7 (22-15), αλλά μετά οι Γάλλοι με σουτ τριών πόντων και ανανέωση επιθέσεων, ξέφυγε με 31-18 στο τέλος του δεκάλεπτου.

Η ΑΕΚ έκανε την υπερπροσπάθειά της στη δεύτερη περίοδο. Με τους Λάνγκφορντ και Μόουζες να δίνουν λύσεις. Και την άμυνα να περιορίζει (μολονότι η Στρασμπούρ έφτασε πάνω από τους 50 πόντους στο ημίχρονο) τη γαλλική επίθεση.

Το σκορ μετά από 20 λεπτά ήταν στο 52-45.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου, τα… καύσιμα είχαν σωθεί. Η Στρασμπούρ έτρεξε και πάλι. «Στραγγάλισε» την ΑΕΚ στην άμυνά της και το σκορ στο δεκάλεπτο ήταν 21-13.

Η ΑΕΚ, λογικά, παραδόθηκε. Δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη διαφορά. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε όλα να λειτουργούσαν άψογα. Και δεν λειτούργησαν. Οι Μέικον και Χρυσικόπουλος ήταν άστοχοι (4/14 και 3/13, αντίστοιχα), τελικά η ΑΕΚ κέρδισε τη μάχη των επιθετικών ριμπάουντ (17 έναντι 14), αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Η Στρασμπούρ δεν ανησύχησε διόλου στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας την πρώτη νίκη της στα playoffs. Πλέον, η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στο ματς απέναντι στη Νίζνι, την Πέμπτη (25/3, 18:00).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: H Στρασμπούρ εκμεταλλεύτηκε την απουσία των σέντερ της ΑΕΚ, κυριάρχησε στα επιθετικά ριμπάουντ, μέχρι να πάρει διαφορά και είχε 17 ασίστ για 11 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Κόλσον, Τζέφερσον, έχοντας 18 πόντους έκαστος. Ο πρώτος μάζεψε και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ