aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτους ρυθμούς του πρώτου ντέρμπι

Στους ρυθμούς του πρώτου ντέρμπι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έπιασαν ξανά δουλειά χθες, μπαίνοντας στους ρυθμούς του πρώτου ντέρμπι της σεζόν 2018-19. Την ερχόμενη Δευτέρα θα φιλοξενηθούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Ανόρθωση, την πρώτη ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις από αυτές που συναντούν στον δρόμο τους οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού.

Το αποτέλεσμα δεν θα κρίνει κάτι ασφαλώς, αφού είναι πολύ νωρίς. Ωστόσο, από τα μεγάλα παιχνίδια προκύπτουν συνήθως ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις δυνατότητες ή την κατάσταση των ομάδων. Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι  θα μετρήσουν δυνάμεις και αν μάλιστα ανταποκριθούν ή ακόμα καλύτερα, αν αποδράσουν με το διπλό, θα ενισχύσουν σημαντικά τη δυναμική τους κάνοντας και το 3 στα 3.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα αποφασίσει ο Βόσνιος προπονητής το αρχικό σχήμα, που θα παρατάξει απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία». Αν και υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να αποφασίσει, πάμε να δούμε τι λένε οι ενδείξεις προ το παρόν.

Ο Μακρής έδειξε στο φιλικό με τον Κούρρη πως μετά από μία ή δύο αγωνιστικές θα θέσει υποψηφιότητα βασικού, ενώ ο Χουράδο που σκόραρε τις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχει πολλές πιθανότητες να είναι στο αρχικό σχήμα του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας, διεκδικώντας τη θέση με τον Μυτίδη. Από εκεί και πέρα, δύσκολα δεν θα βρίσκονται στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας ο Νιλς Τεϊσέιρα, ο Αντάμοβιτς, ο Ντα Σίλβα και ο Μπενίτεθ. Την πόρτα της ενδεκάδας χτυπά και ο Γκαστανιάγα.

Εν τω μεταξύ, το Πράσινο Ακρωτήρι εξήλθε ισόπαλο με 1-1 εκτός έδρας, απέναντι στο Λεσότο για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Κόπα Άφρικα, έχοντας στη σύνθεσή του τον Βοζίνια. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ήταν και πάλι στο βασικό σχήμα της ομάδας του, βοηθώντας τη να πάρει τον πρώτο της βαθμό στα προκριματικά μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ουγκάντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ