aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτους κορυφαίους της Κορόνα ο «σούπερ Καμπρέρα» και ο «Νίκα αλά… Ζλάταν»

Στους κορυφαίους της Κορόνα ο «σούπερ Καμπρέρα» και ο «Νίκα αλά… Ζλάταν»

Η πολωνική ιστοσελίδα «cksport.pl» ετοίμασε ένα αφιέρωμα επιλέγοντας έντεκα από τους κορυφαίους σκόρερ που αγωνίστηκαν την τελευταία δεκαετία στην Κορόνα Κιέλτσε και καλεί τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον καλύτερο. Ανάμεσα σε αυτούς ένας πρώην και ένας νυν παίκτης της Ανόρθωσης. Ο λόγος για τους Αϊράμ Καμπρέρα και Νίκα Κατσαράβα, με τον πρώτο να έχει συγκεντρώσει το 33,7% των ψήφων και τον δεύτερο μόλις το 6,7%. Στην κορυφή των προτιμήσεων των οπαδών είναι ο Ματζίεκ Κόρζιμ με 43,7%, τελευταίος ο Έλια Σοριάνο 3,1% και ενδιάμεσα των δύο «Ανορθωσιατών» ο Αντρέιγ Νιεντζιελαν με 12,8%.

Ο Ισπανός φορ δεν κατάφερε στην «Κυρία» να δείξει την αξία του (32 συμμετοχές / 6 γκολ), με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί, όμως στην Πολωνία με την Κορόνα Κιέλτσε τα πήγε περίφημα και λατρεύτηκε από τους οπαδούς της ομάδας. Το δημοσίευμα αναφέρει για τον Καμπρέρα: «Κανείς δεν είχε το ένστικτο του μέσα στην περιοχή. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι χρειάστηκε τον χρόνο του, όμως δεν είναι παράξενο καθώς η μετεγγραφή του στην Κορόνα ήταν η πρώτη του στο εξωτερικό. O Mάρτιν Μπροζ, ωστόσο, τον έκανε έναν σούπερ επιθετικό. Μπορεί να μην ήταν βιρτουόζος, όμως είχε το ένστικτο του σκόρερ. Ήταν πάντα εκεί που πήγαινε η μπάλα μέσα στην περιοχή. Έβαλε 16 γκολ σε μια σεζόν, βγήκε δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα και έγινε ένας από τους αγαπημένους παίκτες στην Κορόνα. Είναι κρίμα που οι οικονομικές του απαιτήσεις δεν ικανοποιήθηκαν. Αν δεν ήταν αυτές, θα συνέχιζε να βάζει γκολ στην Πολωνία».

Όσον αφορά στον Νίκα Κατσαράβα, τονίζονται τα ακόλουθα: «Μοιάζει λίγο με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως στην αρχή, όταν πρωτοεμφανίστηκε έδειχνε λίγο άτσαλος. Όταν πήρε μπρος, ωστόσο, έγινε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Ο υψηλός στράικερ άρχισε την καριέρα του στην Κορόνα από το… νοσοκομείο, όπου μπήκε με συμπτώματα πνευμονίας και χρειάστηκε να περάσει χρόνος για να βρει τη φόρμα του. Γρήγορα όμως έγινε γνωστός ως ένας παίκτης με αίσθηση του γκολ. Σε 29 αγώνες έβαλε 9 γκολ και έδωσε οκτώ ασίστ. Σήμερα, το μόνο που μετανιώνουμε είναι ότι ήρθε ως δανεικός και παρότι η ομάδα ήθελε να τον κρατήσει, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις».

Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε σύνολο 1778 ψήφων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ