aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτον τίτλο οι Λέοντες λένε «ναι»!

Στον τίτλο οι Λέοντες λένε «ναι»!

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πολύ σκληρή για να εγκαταλείψει η ΑΕΛ τη διεκδίκηση του τίτλου. Σ’ ένα εξαιρετικής σημασίας ντέρμπι, σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το «Αντώνης Παπαδόπουλος», οι Λέοντες φώναξαν «παρών». Απέδρασαν με το διπλό (2-1) έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαέ που πέτυχε και τα δύο γκολ (12’, 43’) και άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο.

Ο Βέλγος επιθετικός έφθασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ. Νίκη που κρατά δυνατά την ομάδα της Λεμεσού σε τροχιά τίτλου, αφού διατηρήθηκε η διαφορά των 4 βαθμών από την πρωτοπόρο Ομόνοια ενώ απομένουν άλλοι έξι αγώνες. Παράλληλα, τη φέρει αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού αύξησε τη διαφορά από την Ανόρθωση στους 9 βαθμούς, ενώ υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΛ, που ήταν ουσιαστική, μέσα στο άντρο της Ανόρθωσης μετά το 2018.

Η ΑΕΛ ήταν ουσιαστική στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 2-0. Η Ανόρθωση, που για άλλο ένα παιχνίδι στην πρώτη τελική του αντιπάλου δέχθηκε γκολ, μείωσε με το τέλος του ημιχρόνου και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα. Στην επανάληψη άσκησε πίεση, ήταν καταφανώς ανώτερη και η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες και για άλλο γκολ. Ήταν άστοχη κατά κύριο λόγο αλλά και άτυχη με το δοκάρι του Μανιά. Η ΑΕΛ προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να φθάσει σ’ ένα τρίτο γκολ, όμως έμεινε μακριά από την περιοχή του Λόρια και γενικώς ήταν ακίνδυνη. Επιδίωξε να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα και το πέτυχε, παρόλο που αγχώθηκε στο τέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ