aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτον Θρύλο βάζουν τον… κωδικό Ζάρια

Στον Θρύλο βάζουν τον… κωδικό Ζάρια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απέφυγε τουλάχιστον την έδρα των φανατικών Βόσνιων της Σεράγιεβο. Ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη στο «ΑΕΚ Αρένα» (20:00) τη Ζάρια Μολδαβίας, η οποία απέκλεισε προψές στα πέναλτι τη Σεράγιεβο. Οι κυανόλευκοι στοχεύουν σε πρόκριση στον επόμενο γύρο και το μόνο που έχουν να  κάνουν είναι να παρουσιαστούν σοβαροί και ουσιαστικοί στα δύο παιχνίδια με την πρώτη αντίπαλό τους στην Ευρώπη.

Οι ποδοσφαιριστές δοκιμάστηκαν στα τέσσερα φιλικά που έδωσαν στην Αυστρία και δηλώνουν πως θα είναι έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι με τη Ζάρια. Ο στόχος θα είναι η νίκη για να πάνε πιο ήρεμοι και με καθαρό μυαλό στη Μολδαβία ώστε να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει όλες τις πληροφορίες που θέλει για να προετοιμαστεί καταλλήλως. Ο συνεργάτης του, Περικλής Παπαπαναγή, παρακολούθησε το προψεσινό παιχνίδι στο Σεράγιεβο και έχει καταγράψει όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού των Μολδαβών. Με μια πρώτη ματιά και «εξέταση» του αντιπάλου, ο Απόλλων δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να φοβάται, παρά μόνο τον κακό του εαυτό. Σε αυτή τη φάση, τα διπλά παιχνίδια με τη Ζάρια, όμως, επιβάλλουν τη δέουσα προσοχή. Αν ο Απόλλων παρουσιάσει το περσινό καλό του πρόσωπο και βοηθήσουν οι προσθήκες που έχουν γίνει, τότε θα μπορεί να βλέπει πιο μακριά. Μέχρι και την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η τεχνική ηγεσία έχει στη διάθεσή της πέντε μέρες για να προετοιμάσει την ομάδα και να καταλήξει στους 11 που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Το αρχικό σχήμα θα αποτελείται από τους ποδοσφαιριστές που πήραν και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά που έδωσε η ομάδα στο εξωτερικό. Στο βασικό σχήμα θα δούμε τρία τουλάχιστον νέα πρόσωπα, σε σχέση με το σύνολο που αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου πριν από δύο μήνες.

Ο Σαντάνα και ο Γιούστε θα πάρουν τις δύο από τις τέσσερις θέσεις στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ο Ζελάγια με τον Σκέμπρι διεκδικούν τις δύο από τρεις θέσεις στην επίθεση. Απόλυτα έτοιμος δεν θα είναι ο Απόλλων, όμως διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν  αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, είναι σε θέση να περάσουν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Προέχει φυσικά να προετοιμαστούν σωστά γιατί, κάθε παιχνίδι κρύβει παγίδες. Ο Σωφρόνης  Αυγουστή γνωρίζει πως τίποτε δεν κερδίζεται με τα λόγια. Ούτε φυσικά έχουν την πολυτέλεια να υποτιμήσουν την αντίπαλό τους. Ο Κύπριος τεχνικός πλην των Αγγελή και Μακρίδη, έχει στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους. Υπολογίζει και στον Σίλβα, ενώ ο Αλεφ ντος Σάντος θα είναι μάλλον έτοιμος στο επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στη Μολδαβία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ