aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτον τελικό η Ντόρτμουντ! (video)

Στον τελικό η Ντόρτμουντ! (video)

Τέζαρε την Μπάγερν η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε 3-2 με ανατροπή των Βαυαρών μέσα στο «Allianz Arena» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου την περιμένει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Το ματς ήταν φανταστικό από το ξεκίνημά του, με τρομερό ρυθμό, πολλές φάσεις και γκολ εκατέρωθεν. Και η Ντόρτμουντ, ήταν αυτή που ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ. Ήταν το 19ο λεπτό όταν ο Ρόις πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Γκερέιρο που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Ωστόσο, η απάντηση της Μπάγερν ήταν άμεση, με τον Χάβι Μαρτίνεθ να νικάει τον Μπούρκι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο. Πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο δε, οι Βαυαροί είχαν καταφέρει να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Ριμπερί έκανε την προσπάθεια και το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Χούμελς να πλασάρει σαν… επιθετικός (και όχι επιθετικός) και να γράφει το 2-1. Παρόλα αυτά, η Ντόρτμουντ δεν έδειχνε διατεθειμένη να παραδοθεί. Αντιθέτως, κυνήγησε την ανατροπή και κατάφερε να την πετύχει, κρατώντας στα χέρια της τον τελευταίο στόχο που της έχει μείνει στη σεζόν.

Ο Ομπαμεγιάνγκ στο 69’ με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντεμπελέ ισοφάρισε σε 2-2 και τέσσερα λεπτά μετά ο δημιουργός έγινε σκόρερ, καθώς με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έδωσε την τέταρτη διαδοχική πρόκριση στην Ντόρτμουντ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Ωστόσο, αυτή τη φορά η ομάδα του Τούχελ καλείται να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Άιντραχτ, κάτι που δεν έκανε καμία από τις τρεις τελευταίες φορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ