aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτον δρόμο της ΑΕΚ... ο Ρόμπιν φαν Πέρσι!

Στον δρόμο της ΑΕΚ… ο Ρόμπιν φαν Πέρσι!

Η ΑΕΚ αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Στρούμ Γκράτς θα αντιμετωπίσει την Τρένσιν ή την Φέγενορντ του Φαν Πέρσι (άλλοτε αστέρα των Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ Ρόμπιν) ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα από που άρχισε την επαγγελματική του καριέρα το 1999.

Η Φέγενορντ αρχίζει τώρα το ταξίδι της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ  το Σάββατο κέρδισε την Αϊντχόφεν στα πέναλτι με 6-5 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ολλανδίας.

Διαβάστε επίσης: Στον δρόμο της ΑΕΚ μια εκ των Τρεντσίν ή Φέγενορντ

Η Φέγενορντ  ιδρύθηκε το 1908 ως Βίλχελμινα, ενώ το 1912 υιοθέτησε το σημερινό όνομα. Έδρα της από το 1937 είναι το Ντε Κάιπ, ενώ ο ύμνος του συλλόγου λέγεται «Χέρι με χέρι».

Είναι μία από τις επιτυχημένες ομάδες της Ολλανδίας, έχοντας κατακτήσει 15 Πρωταθλήματα Ολλανδίας, 13 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, ενώ στην Ευρώπη έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ καθώς και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Παράλληλα, είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την Ερεντιβίζιε, μαζί με τον Άγιαξ, την Αϊντχόφεν και την Ουτρέχτη.

Διαβάστε επίσης:Έμαθαν αντιπάλους ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ

Η Φέγενορντ έχει έντονη και μακροχρόνια αντιπαλότητα με τον Άγιαξ, το De Klassieker όπως είναι γνωστό το ντέρμπι στην Ολλανδία. Παράλληλα, έχει αντιπαλότητα και με τις άλλες δύο ομάδες του Ρότερνταμ, την Εξέλσιορ και τη Σπάρτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ