aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτοίχημα το… όλοι οι καλοί χωράνε

Στοίχημα το… όλοι οι καλοί χωράνε

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ένα από τα θέματα τα οποία θα πρέπει να δει εξονυχιστικά ο Αντόνι Ιραόλα είναι ο σχηματισμός που θα επιλέξει να αγωνίζεται η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Θα είναι με τριάδα στα στόπερ, θα είναι με τετράδα στην άμυνα, θα είναι με ένα ή με δυο επιθετικούς; Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, όμως όταν διαθέτεις δυο επιθετικούς όπως τους Φλοριάν Τολεμές και Απόστολο Γιάννου, το ιδανικότερο σενάριο είναι να καταφέρεις να βρεις τρόπο να χωρέσεις και τους δυο στην ίδια ενδεκάδα.

Δεν είναι εύκολο, μιας και θα πρέπει να βρουν τη φόρμουλα για να λειτουργήσουν και οι ίδιοι σωστά και αποτελεσματικά εντός αγωνιστικού χώρου. Κάτι που σκέφτεται ο Ιραόλα είναι με τον Τολεμές στην κορυφή της επίθεσης και τον Γιάννου λίγο πιο πίσω σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο για να μπορεί με τα τρεξίματά του να παίρνει μπάλα, να κάνει παιχνίδι όποτε χρειαστεί και να είναι πάντα μέσα στις φάσεις έτοιμος για να σκοράρει.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το σύστημα με το οποίο θα δουλέψει στις προπονήσεις ο Ιραόλα, κυρίως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει στην Πολωνία. Αν καταφέρει και βρει την κατάλληλη φόρμουλα θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα της Λάρνακας.

Από εκεί και πέρα, στα μετεγγραφικά δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη. Η εβδομάδα που διανύουμε ίσως είναι καθοριστική για την τροπή που θα πάρει η περίπτωση Τόνιο. Αν ο Ισπανός κίπερ δεν μείνει ελεύθερος από τη Σοσιεδάδ τότε ο Μουρίγιο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εναλλακτικές περιπτώσεις για τη θέση του τερματοφύλακα. Κινήσεις γίνονται επίσης για απόκτηση δεξιού μπακ και κεντρικού αμυντικού. Η ΑΕΚ έχει τρεις κενές θέσεις στο ρόστερ της.

Επίσης, εκτός πλάνου είναι ο Μπόλιεβιτς και γίνεται προσπάθεια για να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Αν θα γίνει και τέταρτη κίνηση με παίκτη άνω των 22 τότε θα πρέπει κάποιος να αποχωρήσει. Αυτό είναι κάτι το οποίο αν έρθει εκείνη η ώρα θα πρέπει να το αποφασίσουν από κοινού Ιραόλα και Μουρίγιο, με τον κόουτς πιθανόν να έχει τον πρώτο λόγο μιας και θα δει κάποια πράγματα στις προπονήσεις και θα πάρει τις αποφάσεις του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ