aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο θρίλερ... ήπιε το αίμα του δαίμονα της η Λίβερπουλ!

Στο θρίλερ… ήπιε το αίμα του δαίμονα της η Λίβερπουλ!

Είναι η χρονιά που η Λίβερπουλ έχει κάνει τα θαύματα των θαυμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ και όμως δεν κρατάει στα χέρια της την τύχη της, αλλά πρέπει να κάνει…τάμα και να υπολογίζει σε άλλους!

Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», μια έδρα που παραδοσιακά ζορίζεται, η ομάδα του Κλοπ ξόρκισε ακόμα και τους δαίμονες του παρελθόντος, επικρατώντας της Νιουκάστλ με 3-2 στην εκπνοή σε ένα ματς που πήγε και… ήρθε από την κόλαση στον παράδεισο, αλλά ακόμα και τώρα μόνο αυτό δεν της φτάνει.

Οι «κόκκινοι» με ματς περισσότερο από τη Σίτι, έφτασαν τους 94 βαθμούς, πάτησαν ξανά κορυφή και πλέον θέλουν ένα δώρο από τη Λέστερ στο ματς με τους «πολίτες» την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να πάρουν τα ηνία του πρωταθλήματος, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά και σε μια από τις πρώτες φάσεις που δημιούργησαν ξεκλείδωσαν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 13ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο προωθημένος Φαν Ντάικ ξεμαρκαρίστηκε μετά από… μπασκετική κομπίνα και με το κεφάλι νίκησε τον Ντουμπράφκα και άνοιξε τον λογαριασμό.

Πάντως, το γκολ σαν αποσυντόνισε την ομάδα του Κλοπ που έδειξε αμέσως μετά να αιφνιδιάζεται. Στο 20’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Άλισον, ο Ατσού πήρε το ριμπάουντ μετά το διώξιμο του Άρνολντ στη γραμμή (έβαλε και το χέρι) και πλάσαρε ιδανικά για την ισοφάριση, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Μπενίτεθ, άγγιξε και το 2-1 λίγα λεπτά αργότερα, αλλά το δοκάρι έσωσε τον Άλισον στο σουτ του Πέρεθ στο 26ο λεπτό.

Αφού οι «καρακάξες» δεν πήραν προβάδισμα, το έκαναν οι «ρεντς» δύο λεπτά αργότερα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 28’ βρήκε τον Σαλάχ στην περιοχή και ο Αιγύπτιος με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-1 και έβαλε ξανά τη Λίβερπουλ σε ρόλο οδηγού στο ματς.

Ωστόσο, ο Μπενίτεθ, ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι της ομάδας του. Στο 54’ η άμυνα της Λίβερπουλ κοιμήθηκε, η μπάλα μετά από λάθος διώξιμο έφτασε στον Ροντόν και εκείνος εκτέλεσε τον Άλισον, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Και ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο και έδειξε να είναι έτοιμη να γλιστρήσει για ακόμα μια φορά, ήρθε ο Οριγκί να τη λυτρώσει στο φινάλε. Ο Βέλγος που πέρασε στη θέση του τραυματία Σαλάχ, έγινε ο από μηχανής θεός και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σατσίρι στο 86’ έγραψε το επικό 3-2 για τους «ρεντς».

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 3/05

Έβερτον-Μπέρνλι 2-0
(17’ Ριτσάρλισον, 20’ Κόουλμαν)

Σάββατο, 4/5

Μπόρνμουθ-Τότεναμ 1-0
(91′ Άκε)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 3-0
(16′, 69′ Αρναούτοβιτς, 72′ Φρέντερικς)

Γουλβς-Φούλαμ 1-0

(75′ Ντεντόνκερ)

Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(31′ αυτ. Κέλιμ 91′ Ράιντ – 28′ Ζαχά, 39′ Μπατσουαγί, 70′ Τάουνσεντ)
Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 2-3
(20′ Ατσού, 54′ Ροντόν – 13′ Φαν Ντάικ, 28′ Σαλάχ, 86′ Οριγκί)

Κυριακή, 5/5

Τσέλσι-Γουότφορντ (16:0)
Χάντερσφιλντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Άρσεναλ-Μπράιτον (18:30)

Δευτέρα, 6/5

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ