aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο ρελαντί η Σίτι, ξανά στο -4 από Λίβερπουλ

Στο ρελαντί η Σίτι, ξανά στο -4 από Λίβερπουλ

Σε ένα παιχνίδι που Νταβίδ Σίλβα πέρασε στο πάνθεον της Σίτι, συμπληρώνοντας 267 συμμετοχές, όσες κανένας άλλος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε τα δόντια της στη Γουλβς επικρατώντας με 3-0 στο «Έτιχαντ».

Έτσι η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε ξανά στο -4 από την πρώτη Λίβερπουλ και συνεχίζει το κυνήγι των «ρεντς» για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Με τη νίκη αυτή επιπλέον ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έσβησε ακόμα μια ομάδα που δεν είχε κερδίσει ποτέ από το μπλοκάκι του.

Όπως συνήθως συμβαίνει στο «Έτιχαντ», οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν νωρίς στο 1-0. Στο 10ο λεπτό, ο Σανέ έκανε παράλληλη σέντρα στην περιοχή και Γκάμπριελ Ζέσους με κοντινή προβολή, άνοιξε λογαριασμό για τους «σίτιζενς».

Στο 20λεπτο μάλιστα, η ομάδα του Γκουαρδιόλα πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Μπολί έκανε ένα δολοφονικό τάκλιν στο Μπερνάρντο Σίλβα, σαν να ήθελε να του κόψει την μπάλα και σωστά αντίκρισε την απευθείας κόκκινη και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η Σίτι που δεν έχασε ποτέ τα ηνία του ματς, έφτασε και σε δεύτερο γκολ πριν βγει το ημίχρονο. Ο Κοάντι στο 39’ ανέτρεψε τον Στέρλινγκ στην περιοχή, ο Γκάμπριελ Ζέσους ανέλαβε την εκτέλεση και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έγραψε το 2-0.

Στο 78ο λεπτό, οι «σίτιζενς» βρήκαν και τρίτο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε, ο Κόαντι στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στην εστία του Πατρίτσιο για το τελικό 3-0.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/01

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 1-0 (48’ Ράις)

Μπράιτον-Λίβερπουλ 0-1 (50′ πεν. Σαλάχ)

Κάρντιφ-Χάντερσφιλντ 0-0

Μπέρνλι-Φούλαμ 2-1 (20′ αυτ. Μπράιαν, 23′ αυτ. Οντόι – 2′ Σίρλε)

Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ 1-2 (38′ αυτ. Κάθκαρτ -67′ Κάθκαρτ, 74′ Κλέβερλι)

Λέστερ-Σαουθάμπτον 1-2 (58′ Εντιντί-11′ πεν. Γουόρντ-Πρόουζ, 45′ Λονγκ)

Τσέλσι-Νιουκάστλ 2-1 (9′ Πέδρο, 57′ Γουίλιαν-40′ Κλαρκ)

Κυριακή 13/01

Έβερτον-Μπόρνμουθ 2-0 (61’ Ζούμα, 90’+4’ Κάλβερτ-Λιούιν)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (44′ Ράσφορντ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ