aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο μυαλό του Ντούσαν Κέρκεζ

Στο μυαλό του Ντούσαν Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γνωρίζει την ΑΕΛ, έχει δεθεί μαζί της και μπορεί να της δώσει το κάτι παραπάνω από οποιοδήποτε άλλοτε προπονητή. Ο λόγος για τον Ντούσαν Κέρκεζ, που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ και ως ποδοσφαιριστής. Από το πόστο που του εμπιστεύτηκε η διοίκηση, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για να είναι σε θέση να διακρίνεται κάθε χρόνο η ομάδα.

Το δείγμα των τεσσάρων αγώνων, με δύο νίκες και δύο ήττες, δεν είναι αρκετό για να εξάγει κάποιος απόλυτα συμπεράσματα. Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη, πόσο μάλλον αυτή του προπονητή της ΑΕΛ, η οποία έχει μεγάλη πίεση. Ο Ντούσαν Κέρκεζ κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να φέρει σε ίση μοίρα όλους τους ποδοσφαιριστές. Και αυτούς που είχαν καλή παρουσία μέχρι τώρα και αυτούς που ήταν «θαμμένοι» για διάφορούς λόγους. Ήταν χοντρό το σφάλμα της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας να κρατήσει ανενεργό τον Ζούνιορ, που διατηρεί και υψηλό συμβόλαιο. Ούτε ο Νικολάου, είναι για να «βράζει» τον πάγκο, όπως και ορισμένοι άλλοι, όπως οι Ηλία, Φιντέλις, Μέσκα.

Ο νέος προπονητής, θα τους αξιολογήσει όλους, θα ζυγίσει τις δυνατότητες της ομάδας του και ανάλογα θα προχωρήσει. Οι πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον του Κέρκεζ, είναι πως στο μυαλό του για τη νέα σεζόν, είναι η απόκτηση τεσσάρων ή πέντε ποδοσφαιριστών που θα προσθέσουν ποιότητα και θα αυξήσουν τις επιλογές. Τίποτα περισσότερο! Μέσα από τα δύο παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, βγήκαν κάποια θετικά συμπεράσματα, με πρώτο πως υπάρχει καλό έμψυχο δυναμικό και χρειάζονται λίγες προσθήκες. Με τις επιλογές και τις σκέψεις του Βόσνιου δεν θα συμφωνήσουν όλοι, όμως στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας θα είναι αυτός και θα πρέπει όλοι να ακολουθούν.

Για την ώρα, αυτό που θέλουν να κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι, είναι να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και στα πέντε παιχνίδια που απομένουν και να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για διάκριση. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, όμως η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και καλείται να μην αφήσει κανένα παιχνίδι να περάσει χωρίς να το «χτυπήσει». Δεν αποκλείεται αν έχει και λίγη τύχη με το μέρος της, να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη μέχρι τέλους. Αν το παλέψει μέχρι το τέλος, ακόμη και να μην τα καταφέρει, θα ανάψει τη φλόγα για την επόμενη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ