aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο Μουντιάλ η Πορτογαλία (video)

Στο Μουντιάλ η Πορτογαλία (video)

Η Πορτογαλία πάει Ρωσία και στέλνει Ελβετία σαν πιθανή αντίπαλο της Ελλάδος στα μπαράζ. Η ομάδα του Φερνάρντο Σάντος επικράτησε 2-0 απέναντι στο συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς με το αυτογκόλ του Τζουρού στο 41’ και το γκολ του Αντρέ Σίλβα και στο 57’ στο Estadio do Lisboa, εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ και φέρνει τους Ελβετούς στα μπαράζ και υποψήφια αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας, στους αγώνες πρόκρισης, όπου θα είναι στους ισχυρούς, μετά τις Ιταλία, Κροατία και Δανία.

Χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο (τερμάτισαν αμφότερες στους 27 πόντους, αλλά οι Ίβηρες είχαν 32-4, έναντι 23-7), οι Πορτογάλοι τερμάτισαν πρώτοι και πάνε απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας κι έκαναν το καλύτερο δώρο στον Φερνάντο Σάντος για τα 63α γενέθλια του. Αυτή είναι η 7η συμμετοχή της Πορτογαλίας σε Μουντιάλ και 5η συνεχόμενη.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο μισάωρο, οι πρωταθλητές Ευρώπης, πάτησαν…γκάζι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και άνοιξαν το σκορ σε μια φάση όπου είχαν και αρκετή δόση τύχης με το αυτογκόλ του Τζουρού, μετά από σέντρα του Ελισέου ατο 41’. Ο Αντρέ Σίλβα στο 57’ μετά από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα το 2-0. Κόντρα διαιτησία από τον Τσακίρ για τους Πορτογάλους, αφού αρνήθηκε ένα πέναλτι στο 38’ και μια δεύτερη κίτρινη στον Φρέουλερ στο 42’. Στα άλλα ματς του 2ου ομίλου: Ουγγαρία – Ν. Φερόε 1-0, Λεττονία – Ανδόρρα 4-0.


ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πορτογαλία 27 (32-4)
Ελβετία 27 (23-7)
Ουγγαρία 13
Ν. Φερόε 9
Λεττονία 7
Ανδόρρα 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ