aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο λεμεσιανό ντέρμπι με συνταγή… ΑΠΟΕΛ

Στο λεμεσιανό ντέρμπι με συνταγή… ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος οι κυανόλευκοι της Λεμεσού δεν θέλουν να υποπέσουν σε κανένα σφάλμα. Στην παρούσα φάση τα λάθη δεν διορθώνονται και το έχουν καλά σφηνωμένο στο μυαλό τους. Γνωρίζουν πως οι πέντε αγωνιστικές που έχουν απομείνει, αποτελούν τη μεγάλη τους ελπίδα για να κόψουν πρώτοι το νήμα. Η τελευταία αντεπίθεση άρχισε από το νικηφόρο αγώνα με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ και πιστεύεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Την Κυριακή αντιμετωπίζουν την ΑΕΛ και δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Έχουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τρία φετινά παιχνίδια με την «αιώνιο» αντίπαλό τους. Την Κυριακή όμως το τρίποντο αποτελεί και τον μοναδικό τους στόχο, για να ψαλιδιστεί ή να μην ανέβει και πάλι η ψαλίδα της διαφοράς από την πρώτη θέση. Ο Σωφρόνης  Αυγουστή δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Ρομπέρζ και Πίεχ, αλλά και τους Γκιέ Γκιέ και Μπεντόγια, λόγω των γνωστών προβλημάτων τους.

Όλα στον Απόλλωνα φωτογραφίζουν το ίδιο σχήμα, με το οποίο νίκησε τον ΑΠΟΕΛ. Η χρησιμοποίηση του Κυριάκου στο κέντρο της άμυνας και η αλλαγή θέσης στον Πέδρο, σε ρόλο ανασταλτικού μέσου πέτυχαν απόλυτα. Ο δεύτερος αποδείχθηκε χρυσή λύση, δίπλα από τον Σατσέτι, καθώς αρίστευσε στο ρόλο του, όμως με τη δομή αυτού του σχήματος, πολύτιμος είναι και ο Σαρδινέρο.

Ο Ισπανός κάνει πολλή δουλειά χωρίς την μπάλα. Καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, κινείται σε όλη τη δεξιά πτέρυγα, συγκλίνει όποτε χρειαστεί και αλλάζει με επιτυχία θέση με τον Παπουλή. Πρόκειται για πολύτιμο ποδοσφαιριστή, ένα πολυεργαλείο για το  «τρακτέρ» του Αυγουστή, που τα κάνει όλα.

Πονοκέφαλος για το ντέρμπι με την ΑΕΛ, το γεγονός πως θα έχει μόνο διαθέσιμο για την κορυφή της επίθεσης, τον Μαγκλίτσα. Ο Κροάτης, που διανύει περίοδο εξαιρετικής  αγωνιστικής κατάστασης, είναι στα πάνω του, αλλά ίσως χρειαστεί περισσότερο την Κυριακή την υποστήριξη από τον Ντα Σίλβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ