aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο ίδιο έργο θεατές στην Μπάγερν: έτοιμος να αναλάβει για 4η φορά ο Χάινκες!

Στο ίδιο έργο θεατές στην Μπάγερν: έτοιμος να αναλάβει για 4η φορά ο Χάινκες!

Μοιάζει σουρεάλ, πρόκειται όμως για καθόλα ρεαλιστικό σενάριο, με την Μπάγερν Μονάχου να ζει ένα ποδοσφαιρικό ντεζα βού έναν χρόνο μετά.

Το 2017 ο Γιουπ Χάινκες δέχτηκε να επιστρέψει για δεύτερη φορά στους Βαυαρούς για να αναλάβει τα ηνία μετά την απομάκρυνση του Κάρλο Αντσελότι και τώρα όλα δείχνουν πως στήνεται το ίδιο σκηνικό, με τον 73χρονο να ετοιμάζεται να βγει από τη… σύνταξη για να πάρει τα ηνία από τον Νίκο Κόβατς.

Ο Κροάτης πήρε το χρίσμα πριν λίγους μήνες έχοντας ως “προίκα” την πολύ καλή δουλειά του στον πάγκο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (νίκησε μάλιστα την Μπάγερν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας), όμως η Μπάγερν είναι… άλλη ιστορία και ο Κόβατς δείχνει ανήμπορος να διαχειριστεί όλο αυτό το βάρος, με αρκετά από τα αστέρια της ομάδας να μην τον βλέπουν με καλό μάτι στα αποδυτήρια.

Δεν έφτανε όμως στον προπονητή η κόντρα με αρκετούς σταρς, ήρθαν και τα άσχημα αποτελέσματα για να “δέσει το γλυκό”, με τους Βαυαρούς να μετρούν τέσσερα συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και να βρίσκονται πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας στη Bundesliga μετά από 7 αγωνιστικές (στο -1 από Ντόρτμουντ και Βέρντερ Βρέμης).

Και οι εντός έδρας ισοπαλίες με Άουγκσμπουργκ και Άγιαξ (και οι δύο με 1-1) και η εκτός έδρας ήττα από την Χέρτα (0-2) δεν έκαναν τεράστια ζημιά στο ίματζ της Μπάγερν, δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τη συντριβή με 3-0 από την Γκλάντμπαχ στην «Allianz Arena» το απόγευμα του Σαββάτου, με το αποτέλεσμα αυτό να φέρνει μαύρα σύννεφα πάνω από τον πάγκο του Κόβατς.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ, ο Ούλι Χένες έχει σκεφτεί ήδη τη λύση του Γιουπ Χάινκες και ο 73χρονος τεχνικός φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει, σε περίπτωση που δεν δοθεί άλλη πίστωση χρόνου στον Κόβατς και αποφασιστεί από τη διοίκηση της Μπάγερν να γίνει τώρα η αλλαγή, όπου υπάρχει διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Σημειώνεται πως ο Χάινκες έχει ήδη τρεις θητείες στους Βαυαρούς (1987-1991, 2011-2013, 2017-18) και στο διάστημα αυτό μετράει τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλημάτων και ενός Champions League, με την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του να είναι αυτή του 2012-13 με την κατάκτηση του τρεμπλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ