aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο ευρωπαϊκό top-6 ο αθόρυβος... Κέρβερός της!

Στο ευρωπαϊκό top-6 ο αθόρυβος… Κέρβερός της!

Ένα από τα φετινά αξιόλογα «όπλα» της φετινής ΑΕΛ, είναι ο Ζοσιμάρ Βοζίνια και για τον τερματοφύλακα από το Πράσινο Ακρωτήρι, η εμπιστοσύνη όλων στην ΑΕΛ είναι δεδομένη. Κάποιες φορές κινδύνεψε η εστία του από επιπολαιότητες δικές του, αλλά η θετική του παρουσία διαγράφει οποιεσδήποτε αδυναμίες του.

Ο 31χρονος πορτιέρο μετρά 16 παιχνίδια, σε Κύπρο και Ευρώπη και δέχθηκε μόλις εφτά τέρματα. Σε έξι αγώνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ δέχθηκε τρία τέρματα, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει μόλις τέσσερα γκολ κατά. Επίσης πέτυχε έξι «clean sheets», τα περισσότερα από κάθε άλλο τερματοφύλακα στην Κύπρο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Βοζίνια είναι τρίτος στη σειρά όσον αφορά στα σερί ματς απαραβίαστης εστίας καθώς για τρία συνεχόμενα ματς δεν δέχθηκε γκολ. Το μεγαλύτερο σερί ανήκει στον Αριέλ Αρούς και στον Γιαν Κόπριβετς, οι οποίος μετρούν τέσσερα ματς συνεχόμενα χωρίς τέρμα.

Πρόσφατα, στη σελίδα του Βοζίνια στο Facebook, δημοσιεύτηκαν κάποια στατιστικά, μαζί με ένα βίντεο με στιγμές του ιδίου από τα 16 παιχνίδια που έπαιξε (1440 λεπτά συμμετοχής) και τα μόλις εφτά γκολ που δέχθηκε βρίσκεται στο top στην Ευρώπη με τους τερματοφύλακες που μάζεψαν τις λιγότερες φορές τη μπάλα από τα δίκτυά τους. Κι όλα αυτά, έτσι… αθόρυβα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ