aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο δρόμο που «χάραξαν» οι Χάμπος και Στυλιανού

Στο δρόμο που «χάραξαν» οι Χάμπος και Στυλιανού

Η τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα υπολογίζει τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και δεν τους αντιμετωπίζει απλώς σαν φέρελπις που θα γεμίσουν το ρόστερ. Τον δρόμο «χάραξαν» τα προηγούμενα χρόνια οι Χάμπος Κυριάκου και Μάριος Στυλιανού, όμως δεν είναι μόνο αυτοί.

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ (2-2) εμφανίστηκαν και άλλοι ταλαντούχοι. Ο Σωφρόνης Αυγουστή τους γνωρίζει πολύ καλά και θα παρακολουθήσει την ανέλιξή τους. Αυτός που πήρε τις πιο πολλές ευκαιρίες είναι ο 21χρονος Γιάννης Πίττας. Αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια καταγράφοντας 244 λεπτά. Σημείωσε δύο γκολ, ένα με την ΑΕΛ και άλλο ένα στο φινάλε του πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ. Με περισσότερα λεπτά ο Πίττας μπορεί να καταξιωθεί και να γίνει το νέο επιθετικό αστέρι της ομάδας του.

Επίσης, επιστρέφουν οι Θεόδωρος Ιωσηφίδης και Χρίστος Γουίλερ, οι οποίοι ήταν δανεικοί σε Παραλίμνι και Καρμιώτισσα. Στον προθάλαμο όμως είναι και άλλα παιδιά, όπως ο Λεωνίδας Κυριάκου, ο Ρέινολντς, ο Καρώ, ο Παπαμιχαήλ και ο Ψύχας.

Αν την ερχόμενη σεζόν «χωρέσει», άλλος ένας ή δύο από τους νεαρούς Κύπριους, το κέρδος θα είναι μεγάλο. Υπάρχει όμως και το άλλο ενδεχόμενο, κάποιοι από αυτούς να παραχωρηθούν δανεικοί για να ψηθούν αγωνιστικά. Το θετικό είναι πως ο Αυγουστή και οι συνεργάτες του παρακολουθούν από κοντά τους μικρούς και θέλουν να τους ετοιμάσουν για να καταστούν βασικά στελέχη της ομάδας.

Οι κυπελλούχοι επιθυμούν σταδιακά να αυξήσουν τον αριθμό των Κύπριων ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό. Πέραν των Κίσσα, Κυριάκου, Στυλιανού, Βασιλείου και των άτυχων της σεζόν που πέρασε, Αγγελή και Μακρίδη, όπως και του Ρέινολντς που μέτρησε κάποια λεπτά συμμετοχής, δεν υπάρχουν άλλοι Κύπριοι που είχαν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της λήξασας σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ