aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτις Πλάτρες για το «χτίσιμο»

Στις Πλάτρες για το «χτίσιμο»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις Πλάτρες θα συνεχίσει την προετοιμασία της η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι θα προπονηθούν το πρωί στη Λεμεσό και αργά το απόγευμα θα μεταβούν στο ορεινό θέρετρο, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα προπονούνται στο αθλητικό κέντρο που βρίσκεται εκεί. Από αύριο αναμένεται πως σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές θα τεθούν υπό τις οδηγίες του Μπρούνο Μπαλταζάρ, αφού μόνο ο Ζούνιορ ίσως ενσωματωθεί με την αποστολή περί τα τέλη της εβδομάδας.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει για τους γαλαζοκίτρινους και ο τεχνικός της ΑΕΛ θέλει να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές μαζί του για να τους ετοιμάσει ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα. Το οπλοστάσιο της λεμεσιανής ομάδας έχει σχεδόν γεμίσει με την απόκτηση του Τεϊσέιρα, ενώ είχαν προηγηθεί οι προσθήκες με τους Βοζίνια, Μπενίτεθ, Αβραάμ, Κουκούλα και Φιντέλις. Μένει να ολοκληρωθεί και η μετεγγραφή του κεντρικού μέσου Άρθρουρ Ροντρίγκεζ.

Οι ενδείξεις φέρουν τον 23χρονο Βραζιλιάνο να έχει συμφωνήσει προφορικά με την ΑΕΛ, όμως δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο. Στην περσινή περίοδο ο ποδοσφαιριστής ήταν στην πορτογαλική Ζιλ Βιθέντε με 37 συμμετοχές και 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Παλαιότερα, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην Γκοΐας, ομάδα της πατρίδας του, με 19 συμμετοχές και δύο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Ο Ροντρίγκεζ αγωνίζεται ως κεντρικός, αλλά και ως επιτελικός μέσος.

Αν γίνει και άλλη κίνηση ενίσχυσης, αυτή θα αφορά σε αριστερό ακραίο αμυντικό, εκτός και αν τελικά η Μπράγκα και η ΑΕΛ έλθουν σε συμφωνία γι’ επέκταση της υποσχετικής του Φορτούνα. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ ξέρει καλά τι έμψυχο δυναμικό έχει στη διάθεσή του, καθώς διατήρησε τον βασικό κορμό, ενώ πήρε ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζει.

Η νέα σεζόν θα είναι διαφορετική από τις άλλες και η ενότητα θα είναι το κλειδί στην επιτυχία. Ο κόσμος είναι διψασμένος και δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις. Το 2012 η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα, συμμετείχε στη συνέχεια σε τρεις τελικούς κυπέλλου και τερμάτισε μια σεζόν στη 2η θέση της βαθμολογίας. Η δε έξοδος στην Ευρώπη για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία δείχνει σημάδια πρωταγωνιστικής παρουσίας, παρόλο που η ομάδα δεν κατέκτησε περισσότερα τρόπαια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ