aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτηρίχτηκε σε γερά αμυντικά θεμέλια

Στηρίχτηκε σε γερά αμυντικά θεμέλια

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της Ανόρθωσης στις πρώτες 4 αγωνιστικές, που την ανέβασαν στην πρώτη θέση, αποτελούν προϊόν ομαδικής προσπάθειας, όμως στηρίχθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανασταλτική της ικανότητα. Αν και στην αρχή του πρωταθλήματος είχε φανεί ότι χρειαζόταν ομοιογένεια, όσο περνούν τα παιχνίδια, τόσο λιγότερες είναι και οι δύσκολες φάσεις μπροστά από την εστία του -πολύ καλού- Αρούς.

Το δείχνουν και οι αριθμοί: τέσσερις αναμετρήσεις, ένα γκολ παθητικό. Κόντρα στην Αλκή (εκτός), στον Άρη (εντός) και στον ΑΠΟΕΛ (εκτός), η εστία της «Κυρίας» ήταν απαραβίαστη. Στο ντέρμπι στο ΓΣΠ ειδικότερα, ίσως με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, ενέπνεε μεγάλη εμπιστοσύνη και σιγουριά η άμυνα της Ανόρθωσης, την οποία στελέχωναν προσωπικότητες: ο Σιβού στο δεξί άκρο, ο Πράνιτς στο αριστερό άκρο, ο Σίλντενφελντ και ο Ντουγκλάο ως κεντρικοί μπακ.

Τέσσερις πολύ καλές μονάδες, που είχαν ως στήριγμα τη γενικότερη ανασταλτική πειθαρχία της ομάδας. Αυτό το στοιχείο είναι που θέλει να κρατήσει ο Ρόνι Λέβι στη νοοτροπία των παικτών του και στα παιχνίδια που δεν έχουν την ετικέτα του ντέρμπι αλλά κρίνονται ως πολύ δύσκολα, όπως το μεθαυριανό με τη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ