aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτην υγεία του… Ντόσον «ήπιε» η Γιουνάιτεντ! (vid)

Στην υγεία του… Ντόσον «ήπιε» η Γιουνάιτεντ! (vid)

Νίκη… Champions League για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επικράτησε 1-0 της εξαιρετικής φέτος Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ» και ξέφυγε στο +9 από τα «σφυριά» και την 5η θέση, ανεβαίνοντας ξανά η ίδια στη 2η και βάζοντας εκ νέου από κάτω τη Λέστερ!

Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε δύο δοκάρια, με τη λύση να έρχεται, τελικά, από τον Κρεγκ Ντόσον, ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ στο 53′. Οι Λονδρέζοι, πάντως, έχουν ματς λιγότερο, και επειδή είναι Premier League, όλα μπορούν να συμβούν. Οι «κόκκινοι διάβολοι», ωστόσο, έχουν πια ένα σαφέστατο προβάδισμα, για να είναι στις θέσεις που οδηγούν στ’… αστέρια, και από εκεί και πέρα να αφήσουν τους άλλους να «σκοτώνονται».

H Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο από την αρχή και άσκησε πίεση, προκειμένου να προηγηθεί, χάνοντας ευκαιρίες με τον Ράσφορντ και τον Γκρίνγουντ. Στο 37′, δε, το σουτ του τελευταίου έδιωξε ο Φαμπιάνσκι με τα ακροδάχτυλα, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Το εκπληκτικό είναι πως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γουέστ Χαμ να μην έχει ούτε σουτ!

Τελικά και ενώ το σκηνικό ήταν ίδιο και στο β’ ημίχρονο, το γκολ ήρθε για τη Γιουνάιτεντ από… αντίπαλο! Στο 53′ ο Μπρούνο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντόσον, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 78′, από εξαιρετική προσπάθεια του Γκρίνγουντ, η μπάλα βρήκε πάλι στο δοκάρι, η Γουέστ Χαμ προσπάθησε μπας και πάρει κάτι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στο «Όλντ Τράφορντ» μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πετυχαίνει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή (12/3)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-1
(90′ Λασέλς – 86′ αυτ. Κλαρκ)

Σάββατο (13/3)

Λιντς-Τσέλσι 0-0

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Mπρομ 1-0
(37′ πεν. Μιλιβόγιεβιτς)

Έβερτον-Μπέρνλι 1-2
(32′ Κάλβερτ-Λιούιν – 13′ Γουντ, 25′ ΜακΝιλ)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-3
(47′ Στόουνς, 56′ Ζέσους, 60′ πεν. Αγουέρο)

Κυριακή (14/3)

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-2
(27′ Άνταμς – 16′ Ντανκ, 56′ Τροσάρντ)

Λέστερ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0
(39′, 69′, 77′ Ιενάτσο. 64′ Αγιόθε, 80′ Αμπαντού αυτογκόλ)

Άρσεναλ-Τότεναμ 2-1
(44′ Έντεγκααρντ, 64′ Λακαζέτ – 33′ Λαμέλα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 1-0
(53′ αυτ. Ντόσον)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ