aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτην υγειά του Λαφράνς! (pics)

Στην υγειά του Λαφράνς! (pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Αγχώθηκε αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει 2-1 επί της Προγκρέ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», και πλέον βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Με ένα σουτ-κεραυνό από τον Φιντέλι και ένα ψύχραιμο πλασέ από τον Λαφράνς λίγες μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΛ, οι γαλαζοκίτρινοι με πάθος και πείσμα εξασφάλισαν την πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στην ΑΕΛ η οποία βρήκε κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει και να τελειώσει νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Οι γαλαζοκίτρινοι πίεζαν σε όλο το 45λεπτο, είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο ο ορεξάτος Σάσι, η κεφαλιά του Νικολάου και το δυνατό σουτ του Ρεζέντε δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Προγκρέ. Η μοναδική ευκαιρία των αντιπάλων ήταν στο 25ο λεπτό με τον Βοζίνια να αποκρούει γύρισμα-πλασέ του Μαρκές.

Καλύτερη η Προγκρέ στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά λογάριαζε χωρίς τον Φιντέλι! Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ με ένα σουτ-κεραυνό νίκησε τον Σινγκέρ στο 70ο λεπτό και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, κάνοντας την προσπάθεια των φιλοξενουμένων ακόμα πιο δύσκολη. Σχεδόν 10 λεπτά αργότερα η ομάδα του Λουξεμβούργου έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Κάραγιερ αποβλήθηκε λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Αϊρόσα, ενώ στο 83ο λεπτό η Προγκρέ έβαλε φωτιά στο ματς. Ο Μιτρέα δεν κατάφερε να διώξει από την περιοχή των γαλαζοκιτρίνων, και ο Φρανσουά με πλασέ έκανε το 1-1, αλλά ευτυχώς για την ΑΕΛ ο Λαφράνς στο 88ο λεπτό έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, και έτσι βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.


ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Αβραάμ, Νικολάου (51′ Φιντέλις), Σοάρες, Ρεζέντε, Σάσι, Μέσκα (67′ Αλνταΐρ), Αρουαμπαρένα (79′ Ηλία).

Προκρές (Πάολο Αμόντιο): Σινγκέρ, Τιλ, Σνάιντερ (62′ Λαφόν), Φρανσουά, Βάτσκα, Βόγκελ, Φερίνο, Σοάρες (76′ Σάλι), Κάραγιερ, Μαρκές, Καραπετιάν.

Σκόρερ: 70′ Φιντέλις, 88′ Λαφράνς / 83′ Φρανσουά

Κίτρινες: Σάσι / Μαρκές, Φερίνο

Αποβολές: Κάραγιερ (απ.)

Διαιτητής: Φρανκ Σνάιντερ (Γαλλία).

Βοηθοί διαιτητές: Ζουλιέν Πασελί και Ντζεμέλ Ζιτουνί.

4ος διαιτητής: Ζερόμ Μπρισάρντ.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ