aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτην… πρίζα για Ζούνιορ και Γεωργιάδη

Στην… πρίζα για Ζούνιορ και Γεωργιάδη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην… πρίζα είναι το τεχνικό τιμ της ΑΕΛ για τους Ντόσα Ζούνιορ και Γιώργο Γεωργιάδη, που είναι τραυματίες. Οι δυο τους κάνουν αγώνα δρόμου να προλάβουν το ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια. Οι δυο τελευταίες προπονήσεις, σήμερα και αύριο, θα είναι καθοριστικές για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Ζούνιορ εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, που δεν του επιτρέπουν να προπονηθεί κανονικά. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός υποφέρει από μυϊκή διάταση πρώτου βαθμού. Όσον αφορά στον δεύτερο άτυχο της ΑΕΛ, τον Γιώργο Γεωργιάδη, έχει πρόβλημα με τον έξω πλάγιο σύνδεσμο στο γόνατο και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και υποβάλλεται σε εντατικές φυσιοθεραπείες.

Το τεχνικό τιμ θα τους περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, τη θέση τους θα πάρουν, οι Λαφράνς και Σαβάν. Ο πρώτος είχε αντικαταστήσει τον Ζούνιορ στο 35ο λεπτό του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και πήγε πολύ καλά δίπλα στον Σιέλη. Ο δεύτερος είχε μπει στο παιχνίδι στην επανάληψη, βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει περισσότερο την μπάλα.

Η προετοιμασία των γαλαζοκιτρίνων συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς και χθες ο Πάμπος Χριστοδούλου ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι της Ομόνοιας. Ο τεχνικός της ΑΕΛ γνωρίζει πως, η ομάδα του θα πρέπει να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε με τον ΑΠΟΕΛ. Να έχει δηλαδή τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ θέλει οι παίκτες του να προσέξουν τους γρήγορους επιθετικούς της αντιπάλου ομάδας.

Στην ΑΕΛ δεν υπάρχουν παίκτες ονόματα από τους οποίους θα εξαρτάται η καλή απόδοση της ομάδα. Προέχει το ομαδικό πνεύμα και η αγωνιστική πειθαρχία, στοιχεία τα οποία ο Χριστοδούλου θέλει να δει και το Σάββατο. Την ίδια ώρα, «κλειδιά» της φετινής πορείας, μπορούν να χαρακτηριστούν οι Σιέλης, Ζούνιορ, Σοάρες και Σόουζα.

Μια τετράδα που ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Σε αυτούς μπορεί να προστεθεί και ο Μπουένο, ο οποίος με τον ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε αναγεννημένος. Ο Βραζιλιάνος, όταν ήλθε στην ΑΕΛ, προερχόταν από μαζεμένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της χώρας και τώρα άρχισε να ξεδιπλώνει τα προσόντα του. Με τον ΑΠΟΕΛ, δεν ήταν μόνος ουσιαστικός στα οργανωτικά του καθήκοντα αλλά βοήθησε και με τα τρεξίματα και την μαχητικότητα του.

Υπάρχουν οι επιλογές

Η ΑΕΛ ήταν πιο επιθετική στο τελευταίο της παιχνίδι και σ’ αυτό συνέτεινε κυρίως η παρουσία των Σόουζα και Μπουένο αλλά και η δραστηριότητα των ακραίων επιθετικών, Μέσκα και Γεωργιάδη. Εφόσον ο δεύτερος δεν μπορέσει να αγωνιστεί, ο Σαβάν είναι ο βασικός υποψήφιος να τον αντικαταστήσει, την ώρα που υπάρχουν και οι επιλογές των Σαρκί και Μπαμπάνκο. Ο τελευταίος είναι μια καλή λύση, καθώς μπορεί μαζί με τον Φορτούνα να εναλλάσσονται στο αριστερό άκρο. Το 4-2-3-1 είναι το σχήμα που ακολουθεί  ο τεχνικός της ΑΕΛ, όμως στα ντέρμπι η τακτική διαφοροποιείται αναλόγως και του αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ