aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτη Σκωτία για να βάλει τις βάσεις

Στη Σκωτία για να βάλει τις βάσεις

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με ναυλωμένη πτήση αναχωρεί απόψε για τη Σκωτία η αποστολή του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι μετά την πρόκριση επί της Ζάρια θα αντιμετωπίσουν μεθαύριο την Αμπερντίν στον Γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στο «Πίτοντρι» που θα τους δίνει πιθανότητες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Κύπρο. Οι γηπεδούχοι αναμένεται πως θα έχουν τη συμπαράσταση 18 χιλιάδων οπαδών τους, όμως αυτό δεν φοβίζει τον Σωφρόνη Αυγουστή και τους παίκτες του.

Ο τεχνικός των κυπελλούχων Κύπρου θα προπονήσει σήμερα για τελευταία φορά την ομάδα επί κυπριακού εδάφους, ενώ η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας της Πέμπτης. Ο Απόλλωνας είναι πανέτοιμος και το μόνο που εύχονται στην ομάδα, είναι οι ποδοσφαιριστές που θεωρούνται «κλειδιά» να παρουσιαστούν με το γνωστό τους πρόσωπο και παράλληλα, να έχουν και την τύχη με το μέρος τους.

Είναι σημαντικό η ομάδα της Λεμεσού να μπει στον αγώνα με καθαρό μυαλό και να μη δεχθεί γκολ. Η σταθερότητα στην άμυνα, θα αποτελέσει το κλειδί για να μπορέσει ο Απόλλωνας να σταματήσει τους επιθετικούς της Αμπερντίν. Οι Ρομπέρζ και Γιούστε καλούνται να είναι σταθεροί, αλλά πιο πολύ αυτό που χρειάζεται να προσέξει η ομάδα είναι στις στατικές φάσεις. Η αντίπαλος του Απόλλωνα διαθέτει ψηλούς και δυνατούς παίκτες, γι’ αυτό επιβάλλεται σωστή φύλαξή τους.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν θα παρατάξει την ομάδα με ολοκληρωτική τακτική άμυνας. Υπάρχουν καλοί οπισθοφύλακες, αλλά και ποδοσφαιριστές που συμβιβάζονται μόνο κοιτάζοντας μπροστά και την αντίπαλη εστία. Οι Ντα Σίλβα, Μαγκλίτσα, Σκέμπρι και Ζελάγια έχουν τον ρόλο να σκοράρουν στο Αμπερντίν, κάτι που θα δώσει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους κυανόλευκους. Η Αμπερντίν δεν είναι άτρωτη, αλλά και ο Απόλλωνας πρέπει να φροντίσει να παρουσιαστεί με συνοχή και δύναμη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ