aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτη Ρώμη χωρίς φόβο ο Απόλλων: «Πάμε να επιτεθούμε»

Στη Ρώμη χωρίς φόβο ο Απόλλων: «Πάμε να επιτεθούμε»

Η αποστολή του Απόλλωνα μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Ρώμη, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την φημισμένη Λάτσιο για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση αναγνωρίζοντας ότι είναι το αουτσάιντερ, όμως υπογραμμίζουν ότι δεν πάνε με το αίσθημα του φόβου που είχαν προ πενταετίας, ούτε για να δεχθούν μία τιμητική ήττα.

Οι δηλώσεις του Φανούριου Κωνσταντίνου στον ACTIVE (107.4 & 102.4)

«Καλό είναι να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Δύσκολο παιχνίδι είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ. Πάμε εκεί για να απολαύσουμε το παιχνίδι. Έχουμε ένα τεράστιο αντίπαλο απέναντι μας, έχασε το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι την τελευταία στιγμή. Όμως, εμείς πάντοτε στα παιχνίδια μας επί εποχής Σωφρόνη Αυγουστή μας χαρακτηρίζει μία άγνοια κινδύνου. Θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν θα πάμε για να διαφυλάξουμε τα νώτα μας, ούτε για να δεχθούμε μια τιμητική ήττα. Αυτό έχει και ρίσκο. Μπορεί να πάμε να δεχθούμε και τρία και τέσσερα γκολ, μπορεί να πάρουμε και αποτέλεσμα. Όταν το παλεύεις και το πιστεύεις, σίγουρα θα αυξήσεις τις πιθανότητες σου για αποτέλεσμα απέναντι σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Το γεγονός πως ο Απόλλων είναι το αουτσάιντερ αφαιρεί άγχος; «Δεν δουλεύουμε ονειρευμένοι αποτέλεσμα. Θυμάμαι είχαμε ταξιδέψει πριν από πέντε χρόνια στη Ρώμη με το αίσθημα του φόβου τόσο στο ταξίδι από την Κύπρο στη Ρώμη, όσο και από το ξενοδοχείο στο γήπεδο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτό το αίσθημα. Έχουμε αντιμετωπίσει εξίσου μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αυτές οι παραστάσεις αποτελούν για εμάς φάρο για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτό τον τεράστιο αντίπαλο».

Τι έχει αλλάξει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια; «Ο Απόλλων δεν είχε τη δυνατότητα να παίξει σε τέτοιες ψηλές εντάσεις και τέτοια στάδια. Με την πάροδο του χρόνου είχαμε αντιμετωπίσει τέτοιες ομάδες και μία λεπτομέρεια που θυμάμαι είναι ότι παίξαμε φιλικά παιχνίδια με μεγάλες ομάδες. Είναι η εξοικείωση, η ψυχοσύνθεση των παικτών και οι εντάσεις. Το είδαμε και στην πορεία μας στα προκριματικά. Σχεδόν αλάνθαστες προκρίσεις. Κερδίσαμε την Λέγκια στη Βαρσοβία, την Λοκομοτίβ στη Μόσχα, δεν χάσαμε από Έβερτον, Αταλάντα και Λυών εντός έδρας. Όλα αυτά, σου δίνουν εμπειρίες. Πάμε εκεί για να παλέψουμε. Και όταν παλεύεις μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ