aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτη νέα ΑΕΛ έχει θέση το κυπριακό ταλέντο

Στη νέα ΑΕΛ έχει θέση το κυπριακό ταλέντο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους, και ο προπονητής της Ντούσαν Κέρκεζ, ετοιμάζουν το πλάνο για το έμψυχο δυναμικό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως συμβαίνει σε κάθε καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο, στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η ομάδα της Λεμεσού με τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν. Πέρα όμως από το «πήγαινε-έλα» που αποσκοπεί στην ενίσχυση, το σχέδιο των δύο ανδρών περιλαμβάνει την περαιτέρω αξιοποίηση των ταλαντούχων Κύπριων παικτών.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ετοιμάζεται νέο συμβόλαιο για τους νεαρούς Γιάννη Γερολέμου και Μάριο Ηλία, όπως και η επέκταση της συνεργασίας με τον Χάρη Κυριάκου. Η ΑΕΛ άλλωστε διαθέτει ένα καλό κράμα νεαρών (προσθέστε και τον άλλο μικρό, τον Μιχαηλίδη), οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σταδιακά.

Υπάρχει ένα παράπονο στις τάξεις των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων, πως κάποια παιδιά δεν έφτασαν στην ανέλιξη που αναμενόταν. Τα κατάπιε και αυτά η ξενομανία, όμως διαχρονικά η ανάδειξη ταλέντων είναι τρόπος ζωής για την ΑΕΛ, η οποία σκοπεύει να στραφεί ξανά σε αυτά. Θυσιάστηκαν πολλοί Κύπριοι για να πάρουν θέση βασικού οι ξένοι, όμως με τον Κέρκεζ στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας της Λεμεσού, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους Κύπριους παίκτες.

Τους γνωρίζει πολύ καλά έναν προς έναν και μέσω της καλοκαιρινής προετοιμασίας, μα και της προόδου τους, θα αποφασίσει σε ποιο βαθμό μπορεί να βασίζεται σε αυτούς κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συνεπώς, δεν εξαρτάται μόνο από τον Βόσνιο προπονητή, αλλά και από το πείσμα των νεαρών, οι οποίοι θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να συναγωνιστούν τους ξένους και να έχουν ουσιαστικό ρόλο στο έμψυχο δυναμικό της ανδρικής ομάδας. Δουλειά στο χέρι τους λοιπόν, να κερδίσουν για τα καλά την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας και να καθιερωθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ