aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτη φυλακή ο Λιονέλ Μέσι!

Στη φυλακή ο Λιονέλ Μέσι!

Τελειωμό δεν έχουν τα μπλεξίματα του Λιονέλ Μέσι με τη δικαιοσύνη λόγω φοροδιαφυγής, τα αρμόδια υπουργεία και οι δικαστικές αρχές ζήτησαν να απορριφθούν εκ νέου οι ισχυρισμοί του Αργεντινού, σχετικά με την υπόθεση, με τον παίκτη να έχει προβάλει ως δικαιολογία, ότι τη διαχείριση των οικονομικών είχε αναλάβει ο πατέρας του.

Το φετινό Ιούλιο πατέρας και υιός Μέσι καταδικάστηκαν σε 21 μήνες φυλάκιση, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 4.1 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρονική περίοδο 2007 – 2009.

Η ποινή επιβλήθηκε και στους δύο με αναστολή, ενώ σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο αμφότεροι αποφεύγουν να εκτίσουν την ποινή της φυλάκισης καθώς αυτή δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες. Στη συνέχεια, άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία όπως αποκαλύπτεται έχει ζητηθεί να απορριφθεί και να υπάρξει εφαρμογή της.

Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ισπανική εφημερίδα «La Razon», τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και οι δικαστικές αρχές ζητούν, να απορριφθούν εκ νέου οι ισχυρισμοί του Λιονέλ Μέσι, ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση, καθώς δεν λάμβανε γνώση σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών του, την οποία έχει αναλάβει ο πατέρας του.

Αναλυτικά: «Ο κατηγορούμενος Λιονέλ Μέσι εμπλεκόταν άμεσα στη διαχείριση των εσόδων από τα δικαιώματα της εικόνας του. Ήταν ο ίδιος διαχειριστής και μέλος της εταιρείας, η οποία είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Τα συγκεκριμένα έσοδα κατέληγαν σε υπεράκτια εταιρεία με έδρα την Ουρουγουάη.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε διότι δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει τα εισοδήματα και να καταβάλει φόρους. Δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, το οποίο δεν του επέτρεπε να γνωρίζει», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ σημειώνεται ότι «εξ αυτών των λόγων θα πρέπει να απορριφθούν εκ νέου όλοι οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του ποδοσφαιριστή και του πατέρας του και να επιβεβαιωθεί η ποινή φυλάκισης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ