aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτενό πρέσινγκ στον Νέλσον Μάρκος

Στενό πρέσινγκ στον Νέλσον Μάρκος

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Νέλσον Μάρκος και υπάρχει αισιοδοξία για θετική κατάληξη των επαφών. Πρόκειται για 34χρονο δεξιό μπακ, με σπουδαίο βιογραφικό και τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας.

Με θητεία στην Μπενφίκα (2005-2008), έχει έξι 16 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και… παράσημο μία γκολάρα εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με «θύμα» τον Έντβιν φαν ντερ Σαρ. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του, η ομάδα Β’ Κατηγορίας της Ισπανίας, Αλκορόν, με την οποίαν μέτρησε 26 συμμετοχές στη λήξασα σεζόν.

Άρχισε την καριέρα του από τη Βιλανοβένσε, μετεγγράφηκε στη Μπενφίκα και ακολούθως, στα επόμενα εννιά χρόνια αγωνίστηκε στην Ισπανία με εξαίρεση δύο σεζόν. Με τις Ρεάλ Μπέτις, Οσασούνα και Αλμερία, ο Πορτογάλος αμυντικός πήρε γεύση από την Α’ Κατηγορία της γειτονικής χώρας, ενώ στη Β’ Κατηγόρια αγωνίστηκε για μιάμιση σεζόν με την Μπέτις και δύο με την Αλκορόν. Τις δύο περιόδους που έφυγε από την Ισπανία, αγωνίστηκε τη μία στην ιταλική Παλέρμο και την άλλη την πορτογαλική Μπελενέσες.

Ασφαλώς, ο ακραίος αμυντικός έχει παραστάσεις από διάφορα πρωταθλήματα, αγωνίστηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο και ταιριάζει στο προφίλ του ποδοσφαιριστή, που αναζητεί ο Τσάβι Ρόκα. Σύντομα θα φανεί αν η προσπάθεια απόκτησής του θα καρποφορήσει. Όπως γράψαμε ξανά, ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής αναζητεί και αριστερό μπακ, καθώς και επιθετικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ