aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτενό μαρκάρισμα Κινέζων σε Ρούνεϊ

Στενό μαρκάρισμα Κινέζων σε Ρούνεϊ

Η Κίνα συνεχίζει να σκορπά δεκάδες εκατ. ευρώ για να ενισχύσει το πρωτάθλημα της με στρατηγικό στόχο να κυριαρχήσει, κάποια στιγμή, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Θέλει να κυριαρχήσει και με μεθοδικό τρόπο και επενδύσεις δις δολαρίων κατευθύνεται σταθερά, χρόνο με το χρόνο, προς τον στρατηγικό αυτό στόχο.

Η τακτική, που έχουν υιοθετήσει τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης της αχανούς χώρας, έχει δύο πλευρές. Η πρώτη αφορά την εξαγορά μεγάλων συλλόγων σε ολόκληρο τον κόσμο, με επίκεντρο βέβαια την Ευρώπη, και η δεύτερη την επένδυση σε υποδομές και έμψυχο υλικό στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Και οι δύο πλευρές του στρατηγικού σχεδίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, σύλλογος της Κίνας ετοιμάζει αστρονομική πρόταση για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, Γουέιν Ρούνεϊ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «SUN», λοιπόν, οι Κινέζοι έχουν αποφασίσει να κινηθούν για τον διεθνή επιθετικό και είναι έτοιμοι να του καταθέσουν πρόταση για συμβόλαιο που θα του αποφέρει 1.2 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, περίπου 60 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Οι Κινέζοι εκτιμούν ότι ο κύκλος του Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ έκλεισε, μετά από 12 χρόνια, την ώρα που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει εκφράσει επιθυμία να αποχωρήσει από το «Ολντ Τράφορντ». Υπέρ της μετακόμισης του Ρούνεϊ στην Κίνα είναι και ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, γνωστός στην Αγγλία από τη θητεία του στον πάγκο της εθνικής ομάδας:

«Πρέπει να πάρει αυτή την απόφαση μαζί με την οικογένεια του και τον μάνατζερ του, αλλά γιατί όχι; Η Κίνα σήμερα είναι ένα εξαίσιο μέρος για να ζεις. Αν δεν έχεις έρθει ποτέ προηγουμένως στην Κίνα, δεν πιστεύεις στα μάτια σου για το πώς είναι. Και είμαι σίγουρος πως ο Ρούνεϊ θα μπορούσε να παίξει σε κάθε ομάδα εδώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ