aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣταμάτησε τα «δώρα» και έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ (vid)

Σταμάτησε τα «δώρα» και έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ (vid)

Δύο γκέλες ήταν πολλές για τη Λίβερπουλ! Μετά τις δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε Λέστερ και Γουέστ Χαμ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε στις νίκες και κατά συνέπεια στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας 3-0 της Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ».

Με αυτό το τρίποντο, η Λίβερπουλ έφερε τη διαφορά στο +3 από τη 2η πλέον Μάντσεστερ Σίτι και περιμένει ένα δώρο από την Τσέλσι, που φιλοξενείται αύριο στην έδρα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση, οι «κόκκινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν σχετικά νωρίς, καθώς στο 24′ από σέντρα του Μίλνερ, ο οριακά εκτεθειμένος από την άμυνα της Μπόρνμουθ, Μανέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0, ενώ με ένα πολύ… αλήτικο γκολ, ο Βαϊνάλντουμ κρέμασε τον Μπόρουτς κάνοντας το 2-0 στο 34′.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 48′, όταν ο Φιρμίνο πάτησε την μπάλα για τον Σαλάχ, που με αριστερό πλασέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Εύκολη νίκη κατάφερε να πετύχει η Άρσεναλ που επικράτησε της Χάντερσφιλντ εκτός έδρας με 2-1, με τους Ιβόμπι (16′), Λακαζέτ (44′) να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Έμερι, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ενώ το τελικό διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, με ένα αυτογκόλ του Κολάσινατς.

Το απόλυτο σοκ υπέστη η Σαουθάμπτον στο ντέρμπι παραμονής με αντίπαλο την Κάρντιφ. Οι «άγιοι» έμειναν πίσω στο σκορ από τέρμα του Μπαμπά στο 69′, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 91′ με τον Στέφενς. Εκεί, όμως που όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν η ιστορία του ματς, ο Ζαχόρε στο 93′ έκανε το 1-2, χαρίζοντας πολύ μεγάλο διπλά στου Ουαλούς.

Από τα υπόλοιπα ματς που άρχισαν στις 17:00, η Γουότφορντ επικράτησε 1-0 της Έβερτον με γκολ του Γκρέι στο 65′, με τον Μάρκο Σίλβα να είναι σε πολύ μεγάλη πίεση μετά και από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ έμειναν στο 1-1.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου
Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(14’, 65’ πέν. Πογκμπά, 23’ Μαρσιάλ)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 1-1
(76’ Ζαχά – 27’ πέν. Νομπλ)

Χάντεσφιλντ-Άρσεναλ 1-2
(90’+ αυτ. Κολάσινατς – 16’ Ιβόμπι, 44’ Λακαζέτ)

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0
(24’ Μανέ, 34’ Βαϊνάλντουμ, 48’ Σαλάχ)

Σαουθάμπτον-Κάρντιφ 1-2
(90’+1’ Στέφενς – 69’ Μπαμπά, 90’+3’ Ζαχόρε)

Γουότφορντ-Έβερτον 1-0
(65’ Γκρέι)

Μπράιτον-Μπέρνλι 19:30

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου
Τότεναμ-Λέστερ 15:30
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 18:00

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου
Γουλβς-Νιούκαστλ 22:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ