aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτα σκαριά Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ!

Στα σκαριά Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ!

Τη δημιουργία ενός Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ, σχεδιάζει η UEFA σε συνεργασία με την ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων, προκειμένου να ανατρέψουν οριστικά την εμφάνιση μίας ευρωπαϊκής Σούπερλιγκας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «Fatto», «από το 2024, η Ευρώπη, η οποία διαθέτει ένα Τσάμπιονς Λιγκ με 32 ομάδες και ένα Γουρόπα Λιγκ με 48 ομάδες (σύνολο 80 ομάδες), θα έχει τρεις διοργανώσεις, όλες με 32 ομάδες (96 συνολικά).

Η πρώτη θα ονομάζεται Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ, η δεύτερη Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η τρίτη, θα πρέπει να βρείτε ένα όνομα». Όμως η εφημερίδα, σημειώνει ότι η πραγματική είδηση, αφορά ότι «αυτά τα τρία τουρνουά θα διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα, που πάντα ήταν προνόμιο των εθνικών πρωταθλημάτων. Τα οποία με τη σειρά τους θα μεταφερθούν σε Τρίτη και Τετάρτη σε μια διαδικασία εξαθλίωσης και υποβάθμισης που μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα».

Η UEFA σκέφτεται έναν μηχανισμό ανόδου και υποβιβασμού κάθε χρόνο, με μετακίνηση οκτώ ομάδων από το Τσάμπιονς στο Γιουρόπα Λιγκ και οκτώ από το Γιουρόπα Λιγκ στη μελλοντική τρίτη διοργάνωση. «Μοναδικό, αληθινό, μεγάλο εμπόδιο για να ξεπεραστεί, είναι η αντίσταση της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ που αισθάνεται ισχυρότερη και πιο ελκυστική από κάθε άλλη διοργάνωση. Στην Αγγλία τα γήπεδα είναι γεμάτα για όλα τα παιχνίδια και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην δείχνει τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ στην τηλεόραση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ