aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτα χαρτιά το ματς η Γιουβέντους και -1 η Νάπολι

Στα χαρτιά το ματς η Γιουβέντους και -1 η Νάπολι

Δέκα ημέρες μετά από το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου όπου η Νάπολι δεν ταξίδεψε ποτέ στο Τορίνο και η Γιουβέντους παρατάχτηκε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αντίπαλο, ο αθλητικός δικαστής έβγαλε την ετυμηγορία του για την τύχη του αναβληθέντα αγώνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Serie A.

Αυτή ήταν να δώσει τους βαθμούς στην βέκια σινιόρα κατακυρώνοντας υπέρ της το παιχνίδι με σκορ 3-0 και να αφαιρέσει και έναν βαθμό από την ομάδα του Κώστα Μανωλά, κρίνοντας πως οι παρτενοπέι δεν ακολούθησαν το ιατρικό πρωτόκολλο που ισχύει στο ιταλικό ποδόσφαιρο για περιπτώσεις κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η Νάπολι δεν μπήκε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στο Τορίνο καθώς είχαν διαγνωστεί θετικοί οι Πιοτρ Ζιελίνσκι και Ελίφ Ελμάς αλλά και ένας συνεργάτης της ομάδας, με τις ιατρικές αρχές της Καμπανίας (περιφέρεια της Νότιας Ιταλίας στην οποία ανήκει και η πόλη της Νάπολης) να φέρονται να βάζουν μπλόκο στην πτήση.

Η Serie A δεν έκανε ωστόσο αποδεκτό το αίτημα της Νάπολι (τέθηκε σε αυτοαπομόνωση ως μέτρο προφύλαξης) για αναβολή του παιχνιδιού, ενημερώνοντας ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κανονικά, με την αποστολή της Γιουβέντους να φτάνει κανονικά στο Allianz Stadium και τον τεχνικό της Αντρέα Πίρλο να ανακοινώνει μάλιστα και την ενδεκάδα του για το παιχνίδι.

«Είμαι εδώ γιατί είναι το σωστό. Τα πρωτόκολλα είναι ξεκάθαρα σε αυτές τις περιπτώσεις, για δύο κρούσματα κορωνοϊού σε μία ομάδα.

Το πρωτόκολλο διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο. Η σκέψη μας παραμένει με την δημόσια υγεία, αλλά το πρωτόκολλο υπάρχει για να συνεχίσουμε το επάγγελμά μας. Αυτοί που δεν εμφανίζονται θα έχουν και τιμωρία», είχε δηλώσει το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, λίγο μετά την οριστικοποίηση της αναβολής του Γιουβεντους-Νάπολι εξαιτίας της άρνησης της ομάδας του ιταλικού Νότου να ταξιδέψει στον ιταλικό Βορρά για τη διεξαγωγή του ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ