aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣούπερ Καπ Ιταλίας: Γιουβέντους vs Νάπολι για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Γιουβέντους vs Νάπολι για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Μάχη «μπιανκονέρι» εναντίον «παρτενοπέι» και Πίρλο εναντίον Γκατούζο στον αποψινό (20/1, 22:00) νοκ-άουτ τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Σε ιταλικό έδαφος επιστρέφει ο τελικός, έπειτα από δύο χρόνια στη Σαουδική Αραβία και παλαιότερα σε Κίνα και Κατάρ. Το σπουδαίο παιχνίδι λαμβάνει χώρα στο γήπεδο της Σασουόλο, το «Mapei Stadium».

Εκεί, Γιουβέντους και Νάπολι θα διεκδικήσουν τον τίτλο, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στη «μάχη» με εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Η ομάδα του Κώστα Μανωλά, που αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, προέρχεται από το 3/4 στη Serie Α και το εκκωφαντικό 6-0 απέναντι στην Φιορεντίνα, που την ανέβασε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι πρωταθλητές ηττήθηκαν κατά κράτος από την Ίντερ με 2-0 στο Derby d’ Italia και πλέον έχουν απόσταση δέκα βαθμών από την Μίλαν και την κορυφή στο πρωτάθλημα.

Πολλές οι απουσίες εξαιτίας του κορωνοϊού στις δύο αντιπαλους, με τον Γκατούζο να μην μπορεί να υπολογίζει στους Βίκτορ Όσιμεν και Φαμπιάν Ρουίθ και τον Πίρλο στους Ντε Λιχτ, Κουαδράδο και Άλεξ Σάντρο. Εκτός τελικού θα βρίσκεται και ο τραυματίας Ντιμπάλα.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πριν λίγους μήνες (τον Ιούνιο) σε έναν άλλο τελικό, αυτόν του Κυπέλλου Ιταλίας, με τη Νάπολι να κερδίζει το τρόπαιο στα πέναλτι, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ