aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣούπερ «deal» με καθαρό κέρδος €1.900.000 για τον Απόλλωνα 

Σούπερ «deal» με καθαρό κέρδος €1.900.000 για τον Απόλλωνα 

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Από τις 300 χιλιάδες στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ δεν τα λες και λίγα. €1.900.000 είναι το κέρδος του Απόλλωνα και της διοίκησης του Νίκου Κίρζη σε περίοδο 18 μηνών από την αγορά στην πώληση του Ατίλα Σάλαι!

Κι όταν μιλάμε για… περίοδο πανδημίας (με τις τιμές να έχουν πέσει αρκετά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο), το «deal» χαρακτηρίζεται σπουδαίο. Ποσό ρεκόρ για αμυντικό, ποσό ρεκόρ και για ποδοσφαιριστή που φεύγει από την Κύπρο για να πάει σε ένα άλλο πρωτάθλημα.

Η μετεγγραφή του Ατίλα Σάλαι είναι σχεδόν κλειστή, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές τα πάντα είναι… ανοικτά. Η Φενερμπαχτσέ, λοιπόν, για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταθέσει επίσημη πρόταση και παρά το γεγονός πως λέχθηκε πως υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες από αλλά πρωταθλήματα. Και ο Μαγυάρος αμυντικός οδεύει προς την Τουρκία.

Όπως και να έχει, το  οικονομικό «deal» για τον Ούγγρο στόπερ θα φτάσει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρούν οι γαλάζιοι της Λεμεσού σε μεταπώληση του Σάλαϊ από την τουρκική ομάδα είναι λίγο κάτω από το 15%. Από αυτά τα 2,3 εκ ευρώ που θα καταβάλει η Φενερμπαχτσέ, οι 350 χιλιάδες περίπου θα πάνε στην ουγγρική ομάδα στην οποία ανήκε ο Σάλαι πριν έρθει στη Λεμεσό, τη Μέζοκοβεστι. Το κεφάλαιο αυτό παραμένει ανοικτό, αφού η διοίκηση Κίρζη έχει τη δυνατότητα να κάνει διαπραγματεύσεις για να πέσει το ποσό. Ένα μικρό ποσό θα πάει και στο γραφείο των ατζέντηδων που έκλεισε την μετεγγραφή.

Με απλά λόγια, το ποσό που θα βάλει στο ταμείο του ο Απόλλων με την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Ούγγρου στόπερ στην τουρκική ομάδα, θα είναι περίπου στο 1,9 εκ. ευρώ. Μια εξαιρετική συμφωνία, αφού σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της διοίκησης του Νίκου Κίρζη από την αρχή, για να φύγει ο Σάλαϊ θα έπρεπε να φέρει 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου και όλα δείχνουν ότι ο στόχος υλοποιείται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ